Freev EVS 210

Freev EVS 210

Freev EVS 210

Prestanda

Motor: 230 W
RĂ€ckvidd: 12 km
Maxhastighet: 20 km/h

Batteri

Batterityp: Litiumjon
Laddningstid: 4 timmar
Batterikapacitet: 36 V (4.4 Ah)

DĂ€mpning & Belysning

DĂ€mpning (fram):

DĂ€mpning (bak):

Belysning (fram):

Belysning (bak):

Övrigt

Vikt: 11 kg
Bromsar: Skivbroms
DĂ€ck: 8″ solida gummidĂ€ck
HopfÀllbar:

Gardeney Fatbike 1000W

i samarbete med PriceRunner

InnehÄll [ visa ]

Freev EVS 210 test

Letar du efter en billig el-scooter för barn sÄ Àr Freev EVS 210 ett sjÀlvklart val. För det första Àr konstruktionen slittÄlig och robust, vilket Àr förvÄnansvÀrt sÀllsynt för barnmodeller. För det andra Àr den försedd med bÄde skivbroms och fotbroms för extra sÀkerhet. För det tredje Àr den hopvikbar vilket gör den till en smidig kompanjon pÄ semestern eller för att förvara i skolan.

Trots att denna modell Ă€r vĂ€ldigt bra Ă€r det viktigt att poĂ€ngtera att det finns andra elsparkcyklar för barn som Ă€r bĂ€ttre, t.ex. Ninebot Zing E8 och E10, dĂ€remot Ă€r dessa betydligt dyrare. SĂ„ledes Ă€r Freev EVS 210 en utmĂ€rkt variant för dig som vill köpa en tillrĂ€ckligt bra modell för ditt barn – utan att det ska kosta skjortan. DĂ€rför ska du noggrant lĂ€sa vĂ„rt test nedan för att ta reda pĂ„ bĂ„de fördelar och nackdelar med detta spĂ€nnande nytillskott.

DÀrför ska du vÀlja Freev EVS 210

Den primÀra orsaken till varför Freev EVS 210 Àr en ypperligt el-scooter Àr att du fÄr sÄ mycket för en vÀldigt billig peng. Till exempel Àr det fÄ varianter som erbjuder skivbromsar i elsparkcyklar för barn, men denna modell Àr alltsÄ utrustad med detta. DÀrmed fÄr du ett element av sÀkerhet som Àr omöjligt att ignorera. DÀrutöver Àr ramen stabil, styret vÀlutrustat och batteriet kraftfullt. Förutom nÀmnda faktorer har vi nedan listat det viktigaste som du behöver veta för att göra ett sÄ genomtÀnkt val som möjligt.

Priset

Den första faktorn som utmÀrker Freev EVS 210 Àr priset. Det Àr nÀmligen sÄ att för under 2000 kronor fÄr du en riktigt kvalitativ barnscooter. DÀrmed Àr det ett kap pÄ mÄnga sÀtt och vis, och vi förutspÄr dÀrför att denna modell kommer bli extremt populÀr under den stundande sommaren. Orsaken Àr att förÀldrarna som tidigare tvekat att köpa en kickbike till sitt barn pÄ grund av den dyra kostnaden, nu har en ypperlig anledning att slÄ slag i saken utan att det blir för dyrt. Vidare Àr priset nÄgot som flera anvÀndare lyft upp som en fördel i sina recensioner, t.ex. skriver en recensent följande:

Denna modell Àr mycket bra i förhÄllande till priset. Har tidigare köpt billigare barnscootrar men de har varit svaga i konstruktionen och slutat fungera snabbare Àn kvickt. Men denna variant sÀrskiljer sig.

Detta Ă€r nĂ„got som vi definitivt hĂ„ller med om. För detta Ă€r inte vĂ€rldens bĂ€sta kickbike med starkast motor och batteri – men, i förhĂ„llande till priset Ă€r den förtrĂ€fflig. DĂ€rför anser vi att kostnaden Ă€r en av den mest lockande faktorerna och nĂ„got som du mĂ„ste ta i beaktande.

Kvalitet

Freev EVS 210 imponerade pÄ oss pÄ en mÀngd olika sÀtt, men dess övergripande kvalitet gjorde ett bestÄende intryck. Orsaken Àr att konstruktionen kÀnns ordentligt stabilt. Först och frÀmst kÀnns det som att ramen klarar av mycket mer maxlast Àn vad som Àr specificerat (utmana inte ödet, dock). DÀrtill Àr styret kraftigt. Följaktligen kommer Àven körkÀnslan att kÀnnas trygg och sÀker i.o.m. att du som förare litar pÄ konstruktionens kvalitet. Exempelvis Àr det knappt kÀnnbart att köra uppför en liten trottoarkant dÄ det kÀnns som att ramen kan utstÄ ordentligt tryck.

recension Freev EVS 210

Styret

De som lÀst vÄra tidigare test av el-scootrar vet att vi gillar att analysera styret lite nÀrmare Àn andra. Orsaken till detta Àr saker som handtag, display och broms Àr extremt viktiga delar av helheten, men dessvÀrre brukar dessa ignoreras av mÄnga recensenter. Till exempel anser vi att gummihandtag av god kvalitet som inte klibbar sig i handen Àr ett mÄste. DÀrför Àr det med en lÀttnadens suck vi sÀger att Freev EVS 210 Àr försedda med denna typ av handtag vilket Àr ett stort plus. Vidare Àr bromsen placerad pÄ ett sÀtt som gör den lÀttillgÀnglig och gasen likasÄ. DÀrmed uppfyller den alla vÄra krav pÄ ett robust och vÀlutrustat styre dÀr allt Àr noga placerat för enkel och intuitiv anvÀndning för barn.

StÀll

FastÀn detta inte Àr en superviktig faktor sÄ Àr den emellertid anmÀrkningsvÀrd, nÀmligen det inbyggda stÀllet. Genom att ha ett stÀll under el-scootern sÄ kan du parkera den pÄ samma sÀtt som med vanliga cyklar. Tidigare kommer du förmodligen ihÄg att de flesta elsparkcyklar ligger ner mot asfalten pÄ grund av bristen pÄ bra stÀll. Men numera Àr mÄnga modeller alltsÄ utrustade med ett stÀll som dels gör att du skyddar scootern mot skador, dels gör att det ser vÀrdigare ut nÀr du ska glida ivÀg igen.

Freev EVS 210 test

Omdöme om Freev EVS 210

Sammanfattningsvis Àr Freev EVS 210 en billig elscooter för barn var kvalitet vida översteg vÄra förvÀntningar. Motoreffekten pÄ 230 watt gör att barnen lÀtt kan ta sig uppför branta backar samtidigt som batteriet pÄ 36 V ger en rÀckvidd pÄ 12 km per laddning. DÀrmed kan du utan problem Äka fram och tillbaka frÄn skolan utan att behöva ladda batteriet. FortsÀttningsvis finns det en extra broms pÄ bakhjulets skÀrm vilket adderar till sÀkerheten.

Dock Àr det viktigt att understryka att trots sÄ mÄnga fördelar, finns det Àven en nackdel med Freev EVS 210. Till exempel Àr rÀckvidden pÄ 12 km lite lÀgre Àn vad vi förvÀntat, för Àven om det rÀcker gott att Äka till skolan och vÀnnerna, sÄ tar batteriet slut fortare om barnet vÀger lite extra. DÀrför Àr det smart att pÄ förhand frÄga ÄterförsÀljaren hur mycket rÀckvidden reduceras baserat pÄ hur mycket barnet vÀger.

Baserat pÄ ovanstÄende sammanstÀllning ger vi denna modell slutbetyget 4/5.

Freev EVS 210

1990
8.1

Smidig

9.0/10

Acceleration

8.0/10

RĂ€ckvidd

8.0/10

BekvÀmlighet

7.0/10

VĂ€rde

8.5/10

Pros

  • NĂ€tt och smidig
  • Bra sĂ€kerhet
  • UtmĂ€rkt motor

Cons

  • Dyr kostnad

Specifikationer

Maxhastighet

20 km/h

Motoreffekt

230 W

Batterityp

Litiumjon

Batterikapacitet

36 V (4.4 Ah)

RĂ€ckvidd

12 km

Laddningstid

4 timmar

DĂ€mpning fram

DĂ€mpning bak

Vikt

11 kg

HopfÀllbar

Belysning fram

Belysning bak

Bromsar

Skivbroms

Hjul

8″ solida gummidĂ€ck

VĂ„ra kriterier

NÀr vi bedömer elfordon utgÄr vi frÄn ett antal specifika kriterier. Först och frÀmst tittar vi pÄ anatomin, d.v.s. ramen, hjulen, motorn samt batteriet. DÀrefter ser vi över prisbilden och vilken garanti som medföljer köpet. Slutligen lÀgger vi ihop samlade kundrecensioner vilket sammantaget skapar vÄrt slutbetyg. 

Regler för elfordon

Det Àr viktigt att du vet alla regler och lagar betrÀffande el-scootrar i Sverige. LÀs dÀrför lagstiftningen noggrant hÀr.

Att tÀnka pÄ

Alla elfordon transporteras frÄn fabriken till leverantören och slutligen hem till dig. Under denna transportstrÀcka sker det mÄnga tryckförÀndringar i luften som pÄverkar dÀck och skivbromsar. Exempelvis levereras mÄnga el-scootrar med dÀcken pumpade till hÀlften, för att undvika punktering, och du mÄste pumpa dÀcken sjÀlv till ett specifikt lufttryck (PSI).

DÀrför ska du alltid hos ÄterförsÀljaren lÀsa vad som behövs göras innan första anvÀndningen.

Relaterade produkter

Denver SEL-10510

Maxhastighet: 30 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 350W
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 350W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 50 min
Motor: 350W

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 250W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 60 km
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

Rull Lowrider 250W

Maxhastighet: 18 km/h
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

BĂ€st fatscooter

Gardeney Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Nitrox Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 20 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Röd (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner