Lådelcykel

Bäst-i-test
OBG Rides Cargo

OBG Rides Cargobike 250W

Maxhastighet: 25 km/h
Räckvidd: 40 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

centurion challenger e-cargo

Centurion Challenger E Cargo

Maxhastighet: 25 km/h
Räckvidd: 60 km
Motor: 250 W
Det finns inga erbjudanden för tillfället

i samarbete med PriceRunner

Bergamont E-Cargoville

Maxhastighet: 25 km/h
Räckvidd: 50 km
Motor: 250W
Det finns inga erbjudanden för tillfället

i samarbete med PriceRunner

Crescent Cargo Max

Crescent Cargo Max

Maxhastighet: 25 km/h
Räckvidd: 70 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

Nyhet
Ecoride cargo loader

Ecoride Cargo Loader

Maxhastighet: 25 km/h
Räckvidd: 80 km
Motor: 250W (Bafang M400, 80Nm)

i samarbete med PriceRunner

Hemfint lådcykel

Cargobike Delight

Maxhastighet: 25 km/h
Räckvidd: 80 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

Innehåll [ visa ]

Bäst lådelcykel 2024

En elcykel med låda är väldigt dyra och urvalet är stort, därför har vi jämfört alla modeller för att hitta den bästa lådelcykeln 2024. Inledningsvis är denna elcykel perfekt för dig som har barn. Orsaken är att utrymmet är så pass stort att du kan få plats med två-tre barn i lådan. Därtill är det ett ypperligt val för dig som transporterar varor fram och tillbaka. Dessutom är motorerna nästintill knäpptysta tack vare den tekniska utvecklingen under de senaste åren. Följaktligen är en lådelcykel ett elfordon med många användningsområden som de flesta numera har råd med, och som är enormt bekväm att cykla på.

Vidare är denna variant av elcykel trendig och testas just nu hos flera kommuner i Stockholm. Därför har vi sammanställt samtliga varianter i vår bäst-i-test lista ovan. För att läsa mer om denna fantastiska elcykel kan du läsa vår kompletta guide nedan.

Elcykel med låda bäst-i-test

Genom samlade kundrecensioner på nätet, i kombination med tester från andra källor, har vi sammanställt de bästa lådelcyklarna på marknaden. Dessutom har vi även i flertalet fall testat en elcykel med låda och därefter skrivit egna recensioner. Således är denna bäst-i-test lista mer omfattande och använder väl avvägda kriterier för ett slutgiltigt betyg. Våra testkriterier är följande:

 • Säkerhet
  Säkerheten är högsta prioritet när du ska välja en lådelcykel. Inget barn ska behöva bli lidande på grund av dålig kvalitet i cykeln. Därför är våra test endast gjorda på elcyklar med godkända EU-certifieringar.
 • Miljöpåverkan
  För varje år som går blir företagen bättre på att skapa batterier och motorer som är energieffektiva. Särskilt på grund av yttre påtryckningar från medborgare och politiker. Kort sagt bidrar du med en positiv miljöpåverkan genom ditt köp, och vi har endast listat de modeller som är mest miljövänliga.
 • Lådan
  Utöver säkerheten och miljöpåverkan är givetvis lådan ett viktigt kriterium. Till en början måste en låda värd namnet vara byggt av ett slitstarkt material som tål alla väderlekar. Därtill är storleken av stor betydelse då fler och fler föräldrar börjat använda en lådelcykel för sina barn. Slutligen är lådan gjord av antingen helgjuten plast, glasfiber eller metall.
 • Bekvämlighet
  När du cyklar är ergonomi och naturlig hållning otroligt viktigt. Aldrig ska du behöva få ont i ryggen av att cykla. Därför bedömer vi denna faktor väldigt grundligt och analyserar vad kundrecensionerna har att säga. Mot den bakgrunden har vi alltså inte inkluderat någon lådelcykel som kunder fått ryggont av.
 • Design
  Sist men inte minst är den estetiska utformningen ytterligare ett kriterium vi använder. Särskilt med tanke på att dessa elcyklar är dyrare än den klassiska elcykeln, och därför ska samtliga faktorer få höga poäng för att de ska inkluderas i vår bäst-i-test lista.

Cykla vanligt eller använd assistansnivåerna

Med en elcykel med låda kan du antingen cykla vanligt med hjälp av pedalerna, eller använda elmotorn. Sålunda kan du skifta mellan dessa två lägen genom en smidig knapp. Det visar för det första att det fortfarande finns många som får en stimulans i den fysiska aktivitet som cykling är. Samtidigt som de såklart vill ha bekvämligheten av elmotorn. Vidare finns det vanligtvis fyra assistansnivåer du kan välja mellan: low, eco, medium och high. Kort sagt skiftar dessa i hur mycket batterikraft de konsumerar.

lådelcykel

Elcykel med låda har plats för 2-6 barn

Anledningen till varför elcykel med låda är så populärt för barnfamiljer är för att de kan få plats med hela familjen. Alltså upp till 6 barn. Tack vare att det finns två sittbänkar med barnbälten är det dessutom enormt tryggt.Detta leder till att säkerheten blir extra viktig vilket du löser genom att köpa ett kapell som fästs över lådan. På så vis skyddas inte bara barnen mot att ramla ur, men också från hagel, snöoväder och regn. Till skillnad från t.ex. en bil där barnen sitter instängda, kan de i en lådelcykel känna vindpustarna och dofterna från naturen.

lådelcykel test

Trehjulig elcykel med låda

Samtliga elcyklar med låda är försedda med tre hjul. Anledningen är för att stabiliteten och säkerheten blir optimal, samtidigt som det bidrar till bekvämligheten. Sålunda slipper du balansera din cykel och kan lugnt och fint njuta av cykelfärden. Dessutom har en trehjulig elcykel med låda en riktigt skön körkänsla och det är verkligen en fröjd att glida fram på gator och torg.

Tillbehör

Då det finns så mycket utrymme i lådan finns det många tillbehör att välja mellan. Exempelvis kan du köpa extrabatteri, kapell och sittdynor. Nedan har vi listat samtliga alternativ du har att förbättra din elcykel:

 • Kapell
 • Överdrag
 • Stöldsäkert lås
 • Extra laddare
 • Extra batteri
 • Sittdynor

Slutsats

Förutom det vi redan nämnt i vår guide har vi sammanfattat det viktigaste du bör veta nedan:

 • En lådelcykel är utmärkt för dig som behöver transportera allt från möbler, kartonger och instrument, till barn och husdjur.
 • Nackdelen är att den är otymplig. Därmed är det svårt att förvara den  om du äger en lägenhet, eller saknar ett garage.
 • Tyvärr är de fortfarande dyra, flera kostar över 40 000 kr. Däremot finns det billigare alternativ.
 • Välj mellan blank finish, trä, komposit, helgjuten plast eller glasfiber på lådan. Oavsett vad du väljer är de designade för att utstå alla typer av oväder.
 • Säkerheten är absolut viktigast när du ska köpa en elcykel med låda. Speciellt när barn är inblandade. Därför ska du välja en modell som är godkänt och innehar säkerhets-certifieringar.

elcykel med låda