Elcyklar

Rawbike 4X

Rawbike 4X

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 60 km
Motor: 750W

i samarbete med PriceRunner

Rawbike 4

Rawbike 4

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 60 km
Motor: 750W

i samarbete med PriceRunner

Evolt Bike test

Evolt Bike

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 70 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

BĂ€st-i-test
OBG Rides Cargo

OBG Rides Cargobike 250W

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 40 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

Ecoglider RS4 Unisex

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 45 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

Monark Karin 2020 test

Monark Karin 2020

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 40-80 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

norco sight vlt a1

Norco Sight VLT A1

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 75 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

centurion challenger e-cargo

Centurion Challenger E Cargo

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 60 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

Bergamont E-Cargoville

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 50 km
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

Crescent Cargo Max

Crescent Cargo Max

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 70 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

InnehÄll [ visa ]

Elcyklar bÀst-i-test 2024

Elcyklar blev vĂ€ldigt populĂ€r för över fem Ă„r sedan, dels pĂ„ grund av bekvĂ€mligheten, dels pĂ„ grund av dess positiva miljöpĂ„verkan. DĂ€remot blev intresset försvagat kort dĂ€refter dĂ„ priset var alldeles för högt – nĂ„got som ofta sker med nya produktkategorier. Tack vara den ökade konkurrensen under de senaste Ă„ren har priserna gĂ„tt ner, vilket fĂ„tt följden att fler mĂ€nniskor kan köpa en elcykel trots lĂ„g budget. DĂ€rför har vi bestĂ€mt oss för att testa de bĂ€sta elcyklarna under 2024 för att i slutĂ€ndan nĂ„ fram till en bĂ€st-i-test-lista baserat pĂ„ ett antal kriterier. Oavsett om du Ă€r pĂ„ jakt efter den mest prisvĂ€rda elcykeln eller den bĂ€sta elcykeln, kommer du hitta alternativ för dig.

Numera kostar en elcykel allt frĂ„n 4000 kr – 70,000 kr, sĂ„ det finns med andra ord mĂ€ngder av olika elcyklar. Först och frĂ€mst finns den klassiska varianten med en statisk ram som inte gĂ„r att vika ihop. Vidare finns den populĂ€ra hybridcykeln som ett utmĂ€rkt alternativ och den perfekta mellanvĂ€gen mellan en vanlig cykel och elcykel.

Ytterligare en variant Àr lÄdelcykeln som passar dig med barn eller som behöver frakta större ting. Sist men inte minst kan du vÀlja den hopfÀllbara elcykeln som Àr för dig som vill ha en smidig portabel cykel som du enkelt kan förvara under skrivbordet pÄ jobbet, i bakluckan pÄ bilen eller i skÄpet pÄ gymmet. DÀrmed har du alltsÄ flera valmöjligheter, men vi har valt att endast vÀlja ut de bÀsta elcyklarna frÄn varje kategori, sÄledes har vi fÀrre cyklar i vÄr lista och har fokuserat pÄ kvalitet istÀllet.

Slutligen vill vi poÀngtera att vÄr lista uppdateras varje vecka med nya elcyklar pÄ grund av den explosionsartade utvecklingen under det senaste Äret. Utöver elcyklar har vi Àven recenserat och testat elmopeder och elscootrar, sÄ vill du lÀsa om flera eldrivna fordon Àr du mer Àn vÀlkommen att göra detta.

Om testerna

VÄra elcykel-tester Àr baserade pÄ vÄra egna rigida tester varpÄ vi utsett testvinnare inom varje kategori. Utöver de recensioner vi sjÀlv skrivit har vi baserat vÄra betyg pÄ samlade kundrecensioner pÄ nÀtet. SÄledes har vi en sund blandning mellan egna erfarenheter och andra konsumenters Äsikter. Flera av elcyklarna har vi testat under en lÄng tidsperiod, ibland under en hel vinter eller sommar-period, och dÀrför Àr vÄra recensioner gedigna och baserade pÄ ordentlig anvÀndning. Fördelen Àr att vi inte bara har en massa fördelar att höja upp till skyarna, utan Àven negativa delar som t.ex. att en viss cykel inte fungerar bra i minusgrader.

Vidare Àr testerna som sagt grundade pÄ nÄgra specifika kriterier som sammantaget bildar slutbetyget. Nedan har vi listat dessa kriterier samt vad de innebÀr:

1. Motor

Ramen Àr central i en vanlig cykel, men nÀr det handlar om elcyklar Àr det snarare motorn som Àr det primÀra. För om inte motorn Àr byggd av ett kvalitativ material i kombination med en hög motorkraft, blir det svÄrt att ta sig upp i branta backar. Dessutom utgör motorn tillsammans med batteriet hela mekaniken för att assistera dig nÀr du stöter pÄ motstÄnd i form av motvind eller lÀtt terrÀng. DÀrjÀmte bestÀmmer motorns kraft om den fÄr klassas som en elcykel enligt EU-direktivet. Exempel pÄ tillverkare av elcykelmotorer Àr Bosch, Shimano, Specialized, Crescent, Monakt samt Bafang.

Vidare Àr det av yttersta vikt att veta skillnaden pÄ varför motorn Àr placerad pÄ olika stÀllen pÄ elcykeln. MÄnga elcyklar Àr framhjulsdrivna som betyder att de Àr bÀttre i kuperad terrÀng och i regel Àr billigare. DÀrtill passar framhjulsdrivna cyklar bÀttre för dig som vill ha ett större utrymme för benen. Dock Àr nackdelen att inbromsningen blir lÄngsammare pÄ grund av farten du uppnÄr, sÄ du mÄste dÀrför vÀlja en cykel med kvalitativa bromsar som t.ex. skivbromsar frÄn Shimano.

Motsatsen till framhjulsdrivet Àr de sÄ kallade mitthjulsmonterade motorerna. Precis som det lÄter Àr de monterade i mitten av cykel, oftast pÄ den undre ramen, och Àr estetiskt tilltalande dÄ symmetrin blir iögonfallande. Ytterligare en fördel Àr att om du ska byta dÀck sÄ slipper du ta bort batteriet och sÀtta tillbaka det igen, vilket du tyvÀrr mÄste göra med framhjulsdrivna elcyklar.

Sist men inte minst kan du vÀlja en motor som Àr monterad lÀngst bak pÄ elcykeln. Detta Àr perfekt för tuff terrÀng, t.ex. cykling i skogen, och den Àr lÀtt att ta bort och förvara inomhus. Dessutom Àr det billigt att sjÀlv köpa ett kit som du kan montera pÄ en vanlig cykel för att förvandla den till en encykel.

2. Batteri

Batteriet Ă€r hjĂ€rtat av elcykeln och ska vara det kriterie – efter motorn – som Ă€r det viktigaste i valet av elcykel. Först och frĂ€mst bestĂ€mmer batteriet hur lĂ„ng rĂ€ckvidd cykeln har, d.v.s. hur lĂ„ngt du kan cykla med ett fulladdat batteri. Bland det vĂ€rsta som kan ske Ă€r att du mitt pĂ„ en landsvĂ€g fĂ„r slut pĂ„ batteriet, sĂ„ det Ă€r extremt viktigt att du inte köper en elcykel dĂ€r tillverkarna har köpt in ett billigt batteri frĂ„n Kina eller Taiwan. DĂ€rför har vi i vĂ„ra tester uteslutit de cyklar som har en undermĂ„lig kvalitet pĂ„ batteriet, eller dĂ€r rĂ€ckvidden Ă€r lĂ€gre Ă€n 30 km.

TyvÀrr Àr de flesta elcyklar idag gjorda med ett s.k. Litiumjon-batteri, vilket dessvÀrre inte tÄl extrem kyla och förlorar effekt ju mer du laddar det. DÀrmed förminskas batteriets kraft efter varje laddning. Följden blir att de flesta batterier endast klarar runt 1000 laddningar innan du mÄste köpa ett extrabatteri. Möjligen tycker du att 1000 laddningar Àr en evighet, men du kommer snabbt mÀrka att det adderar ett orosmoment. DessvÀrre gÄr det inte att göra nÄgonting Ät detta idag förutom att vÀnta pÄ mer innovation frÄn företagen som tillverkar batterier till elcyklar. Dock rekommenderar vi att vÀlja det batteri med högst kapacitet (Ah) och gÀrna spendera extra pengar pÄ ett extrabatteri.

Vidare Àr alla batterier pÄ elcyklar avtagbara och kan dÀrför tas med inomhus för laddning vilket Àr vÀldigt smidigt. DÀrjÀmte mÄste du ta med dig ditt batteri om du parkerar cykeln i stan dÀr det finns en stöldrisk.

3. Laddningstid

Tack vare att du har möjligheten att ta av batteriet frÄn din elcykel, kan du med enkelhet ta med dig batteriet hem eller till kontoret. VÀl dÀr laddar du batteriet genom att koppla in det i nÀrmsta eluttaget. PÄ sÄ vis Àr det vÀldigt smidigt att ladda batteriet och i skrivande stund Àr de flesta batteriet fulladdade efter bara 5 timmar. Emellertid ska du inte ladda ur batteriet helt dÄ det ofta leder till mer slitage, istÀllet ska du ladda batteriet nÀr det Àr cirka 10% kvar.

BetÀnk dock att alla batterier beter sig olika och ska dÀrför skötas dÀrefter. SÄ frÄga ÄterförsÀljaren om detaljer innan du lÀgger din bestÀllning sÄ du inte förstör ditt batteri under de första mÄnaderna. Slutligen vill vi poÀngtera att mÄnga batterier Àr extra kÀnsliga för kyla.

4. Assistans

AssistansnivÄn Àr den grad av krafttillskott du fÄr nÀr elcykeln har sin motor aktiverad. Ofta har elcyklar flera olika assistans-lÀgen för vÀxlande terrÀng som passar olika bra nÀr du kör i stadsmiljö eller i skogen. Tekniken bakom detta fungerar som sÄ att rotationssensorer kÀnner av hur mÄnga varv du trampar i förhÄllande till det fysiska motstÄndet. DÀrefter aktiveras motorn som gör att du fÄr en jÀmn och fin hastighet i t.ex. en brant uppförsbacke.

Fördelen med en kvalitativ elcykel Ă€r att det inte blir ryckigt och obekvĂ€mt – tvĂ€rtom mĂ€rker du knappt nĂ„got skillnad nĂ€r lĂ€get skiftas frĂ„n manuell trampning till assistansen. Ju mer du anvĂ€nder assistansen desto mindre rĂ€ckvidd fĂ„r du, sĂ„ se till att disponera strĂ€ckan du planerar att cykla sĂ„ inte batteriet tar slut.

5. VĂ€xelsystem

MÄnga tror att vÀxlar inte Àr en faktor nÀr det kommer till elcyklar pÄ grund av att man fÄr hjÀlp i uppförsbackar, men det Àr inte riktigt sant. Orsaken till varför antalet vÀxlar Àr viktigt Àr för att du mÄste spara pÄ batteriet under en lÄng strÀcka. Ponera att du pendlar till jobbet och har anvÀnt assistansen i varje uppförsbacke vilket fÄr resultatet att batteriet mÄste laddas redan efter halva strÀckan, dÄ mÄste du kunna vÀxla ner i nÀsta branta sluttning sÄ du kommer fram till arbetet. DÀrför Àr de flesta elcyklar utrustade med minst 7 vÀxlar. Vet du pÄ förhand inte hur mÄnga vÀxlar du ska vÀlja pÄ din elcykel rekommenderar vi att vÀlja det du Àr van vid frÄn barndomen.

Vidare finns det tvÄ olika vÀxelsystem: invÀndiga eller utvÀndiga. Skillnaden Àr att det utvÀndiga vÀxelsystemet anvÀnds pÄ dyra elcyklar som mÄste ha ett perfekt flyt mellan vÀxlingen utan det minsta hack, medans det invÀndiga passar dig som pendlar till jobbet eller kör i vanlig stadsmiljö. Fördelen med det förstnÀmnda Àr att du aldrig behöver underhÄlla kedjan pÄ grund av den enorma kvaliteten.

6. Bromsar

Ytterligare en faktor som vi anvĂ€nder för att bedöma hur bra en elcykel Ă€r, Ă€r bromsarna. Dessutom Ă€r det den viktigaste faktorn ur en sĂ€kerhetssynpunkt. NĂ€r du cyklar i stadsmiljö och snabbt behöver bromsa in för att undvika en bil eller cyklist, kan det vara skillnad mellan liv och död beroende pĂ„ responsnivĂ„n hon bromsarna. DĂ€rmed Ă€r det extremt viktigt att bromsarna – bĂ„de fram och bak – reagerar omedelbart. Till en början Ă€r de flesta elcyklarna försedda med en hederlig fotbroms. Nyttan med fotbromsen Ă€r att den aldrig gĂ„r sönder samt att du har total kontroll dĂ„ du anvĂ€nder din egen vikt för att sköta inbromsningen.

Vidare finns det andra typer av bromsar, som t.ex. handbromsen, som Àr fÀst pÄ styret och manövreras med hjÀlp av hÀnderna. Fördelen Àr att handbromsen ofta Àr kopplad till hydrauliska skivbromsar som stannar dig oavsett vilken hastighet du har. DÀremot Àr nackdelen att skivbromsar ofta fÄr slitskador och mÄste underhÄllas. Vidare finns det tvÄ typer av handbromsar varav den första Àr den redan nÀmnda skivbromsen. DÀrtill finns v-bromsen som Àr det mest frekvent förekommande och Àr tvÄ gummibelÀgg som efter inbromsning trycks ihop pÄ vardera sida av dÀcken.

TyvÀrr Àr inbromsningstiden med v-bromsar lÄngsammare Àn skivbromsar. TÀnk dÀrför först pÄ hur du kommer anvÀnda din elcykel innan du bestÀmmer dig för vilken typ av broms som passar dig bÀst.

Det finns flera olika slags bromssystem som anvÀnds pÄ elcyklar. Man brukar skilja pÄ fotbroms och handbroms. Det Àr lÄngt ifrÄn alla elcyklar som Àr utrustade med just fotbroms eftersom det beror pÄ hur konstruktionen ser ut, fotbroms fungerar endast som navbroms. Fördelen med att ha en fotbroms Àr att den har vÀldigt lÄgt servicebehov. Nackdelen gentemot handbromsen Àr att det finns vissa pedallÀgen dÀr det Àr svÄrare att bromsa, och dessutom vÀger fotbromsen en del.

7. Design

Först och frÀmst ska du bedöma en elcykel utifrÄn övergripande kvalitet, men det gÄr inte att bortse frÄn att estetiken Àr det första intrycket vi fÄr. SÄledes Àr den estetiska utformningen, ramens kurvor, sitthöjden, ramhöjden, gafflarnas lÀngd o.s.v. otroligt viktigt. Dock fÄr du inte vÀlja design före bekvÀmlighet. Ofta Àr en snyggt utformad cykel designad pÄ bekostnad av komforten. DÀrför ska du alltid provcykla elcykeln vilket du alltid kan göra efter du bestÀllt hem den, i.o.m. att du alltid kan skicka tillbaka cykeln vid missnöje. DÀrtill ska cykeln inte vara tung bara för den Àr snygg, sÄ lÄt dig inte luras av utseendet utan se till att dubbelkolla vikten pÄ cykeln och de samlade kundrecensionerna.

Certifieringar för elcyklar

Enligt konsumentupplysningens regler finns det tvĂ„ certifieringar av elcyklar. Den första innebĂ€r att elcykeln inte fĂ„r ha en maxhastighet över 25 km/h samt inte ha en motoreffekt som överstiger 250 W. Se alltid till att elcykeln du vill köpa Ă€r certifierad och dĂ€rmed laglig att framföra pĂ„ allmĂ€nna vĂ€gar. Överstiger hastigheten 25 km/h rĂ€knas det vara en elmoped klass 1. Anledningen till varför elcyklar har olika certifikat Ă€r för att sĂ€kerstĂ€lla att företagen inte producerar cyklar med batterier som kan brinna upp och dĂ€rför vara en sĂ€kerhetsfara för konsumenten.

Ska jag stöldförsÀkra min elcykel?

DÄ elcyklar Àr ett dyrt elfordon och definitivt Àr ett motiv för tjuven, ska du alltid se till att köpa till en försÀkring. Har du redan en hemförsÀkring behöver du inte oroa dig dÄ stöldskydd ingÄr, men har du ingen befintlig försÀkring ska du absolut lÀgga till en vid köptillfÀllet.

Vilka tillbehör kan jag köpa till?

De flesta Àgare av elcyklar Àlskar att köpa tillbehör för att förbÀttra cykeln, och de vanligaste Àr en display, hjÀlm, ringklocka, pedaler, belysning och ett kraftfullt lÄs. Ytterligare tillbehör Àr cykelpump, cykelkorg och barnstolar.

Skillnad pÄ elcykel och elmoped

En vanligt förekommande frÄga som vi fÄr Àr vad skillnaden Àr mellan elcykel och elmoped. Inledningsvis Àr elcykeln betydligt mer miljövÀnligare Àn elmopeden. DÀrjÀmte Àr elcykeln med hÀlsosam dÄ du alltid mÄste trampa Àven om du har assistansen aktiveras. Elmopeden Àr Ä andra sidan alltid beroende av ett laddat batteri, medans elcykeln har pedalerna som du kan anvÀnda om motorn givit upp. Dessutom behöver du inte ha en trafikförsÀkring för din elcykel, nÄgot du mÄste ha om du Àger en elmoped klass 1 eller klass 2.

Vidare fÄr inte elcykelns maxhastighet överstiga 25 km/h, och motorkraften fÄr inte vara över 250 W. Utöver dessa olikheter har vi listat samtliga skillnader i en tabell nedan:

ElcykelElmoped klass 1Elmoped klass 2
Maxhastighet25 km/h25 km/h45 km/h
Motoreffekt250 W250-1000 W1000-4000 W
ElassistansJaNejNej
Krav pÄ körkortNejJaJa
ÅldersgrĂ€nsNej15 Ă„r15 Ă„r
RegistreringsskyltNejNejJa
TrafikförsÀkringNejJaJa
Krav pÄ hjÀlmNejJaJa
Cykla pÄ cykelbanaJaJaNej

Smarta elcyklar

Precis som vi numera sÀger smart-tv och smart-telefon finns det ocksÄ smarta elcyklar. Det innebÀr att du kopplar ihop din elcykel med en app som informerar dig om hur mycket miljösparande du bidragit med. DÀrtill ser du genom en GPS-tracker var din elcykel befinner sig om du har glömt bort eller fÄtt den bestulen. DÀrjÀmte kan du lÄsa din cykel via appen och fÄ reda pÄ om elcykel Àr i behov av service. Flera funktioner kommer lÀggas till med Ärens lopp, men redan idag har har Crescent lanserat en smart elcykel som heter Crescent Elda 2020, och som vi testat och recenserat. Följande funktioner kan du fÄ reda pÄ om du har en smart elcykel:

elcykel bäst i test

Allt om elcyklar

HopfÀllbara elcyklar

Som sagt finns det olika varianter av cyklar varav en Àr hopfÀllbara elcyklar. Fördelen med att du kan fÀlla ihop din elcykel Àr att du kan förvara den under skrivbordet pÄ jobbet, i bakluckan pÄ bilen eller i ett skÄp pÄ gymmet. Exempel pÄ hopfÀllbara elcyklar Àr Rawbike, som viks ihop och blir hÀlften sÄ liten. DÀremot finns det idag mÄnga mindre hopfÀllbara elcyklar som passar utmÀrkt för dig som vill ta med cykeln pÄ tunnelbanan eller bussen.

SÄledes Àr inte elcykeln ett osmidigt elfordon som mÄnga anser att elmopeden Àr, och Àr dÀrför ytterligare ett argument till varför du ska köpa en elcykel. För att förenkla valet av elcyklar som gÄr att vika ihop har vi listat samtliga av dessa varianter i tabellen nedan.

RankingBildModellMaxhastighetMotoreffektRÀckviddViktHopfÀllbarMer info
1Rawbike 4X25 km/h750W60 km

LĂ€s mer
2Rawbike 425 km/h750W60 km

LĂ€s mer
3Ecoglider RS4 Unisex25 km/h250 W45 km27 kg

LĂ€s mer

BĂ€sta elcykeln 2024

NÀr vi utsett den bÀsta elcykeln 2024 har vi alltsÄ utgÄtt frÄn alla de kriterier vi redan nÀmnt. Förutom detta har vi tagit priset i beaktande. DÀrtill har vi analyserat de kundrecensioner som varje elcykel har fÄtt frÄn olika tidningar som IDG och Aftonbladet. SÄledes har testvinnarna nedan en god balans mellan kvalitet, bekvÀmlighet, funktion samt prisbild.

Givetvis Àr inte den bÀsta elcykeln ett objektivt faktum, snarare ska du köpa en elcykel utifrÄn dina individuella cykelvanor. Till exempel, om du bara cyklar nÄgra kilometer om dagen pÄ asfalt med fÄ uppförsbackar, dÄ behövs knappast den snabbaste elcykeln, nÀmligen Specialized Turbo Vado SL. IstÀllet ska du i sÄ fall titta pÄ Crescent Elina och Crescent Elba 2020. DÀrför ska du pÄ förhand tÀnka ut vad som Àr den bÀsta elcykeln för dig. Behöver du en lÄng rÀckvidd och en stark motor sÄ Àr det kriterierna du ska hÄlla ett extra öga pÄ, medans för en annan Àr det andra specifikationer som tar överhand.

Oavsett subjektiv bedömning har vi nedan listat de bÀsta elcyklarna 2024 utifrÄn vÄr bedömningsgrund:

RankingBildModellMaxhastighetDÀmpning (fram)DÀmpning (bak)HopfÀllbarMer infoKöplÀnk
1Rawbike 4X25 km/h

LÀs merKöp nu
2Rawbike 425 km/h

LÀs merKöp nu
3Evolt Bike25 km/h

LÀs merKöp nu
4OBG Rides Cargobike 250W25 km/h

LÀs merKöp nu
5Ecoglider RS4 Unisex25 km/h

LÀs merKöp nu

Billigaste elcykeln 2024

Om du istÀllet Àr pÄ jakt efter den billigaste elcykeln Àr det andra kriterier du ska ta hÀnsyn till. Först och frÀmst behöver inte motorkraften vara den högsta, eller rÀckvidden lÀngst. Snarare ska du titta pÄ kvaliteten i ramen sÄ elcykeln i alla fall hÄller nÄgra Är. DÀrefter mÄste du tÀnka pÄ sÀkerheten, speciellt bromsarna, sÄ du inte köper en billig elcykel till ett barn som sen kör och ramlar pÄ grund av bristfÀlliga bromsar.

SÄledes, för att hitta den billigaste elcykeln 2024 ska du inte endast titta pÄ priset. TvÀrtom ska du leta efter billiga men kvalitativa delar av cykeln, som t.ex. ramen, motorn och batteriet. Dessutom vill vi poÀngtera att alltid lÀsa recensioner frÄn olika kÀllor för att bilda dig en helhetsbild av elcykeln. För att göra det enklare för dig att hitta en budget-elcykel har vi nedan listat de billigaste elcyklarna 2020.

RankingBildModellMaxhastighetMotoreffektRĂ€ckviddBromsarPrisMer info
1Andersson E-Scooter 500030 km/h350 W25 kmSkivbromsarLĂ€s mer
2Andersson E-Scooter 700030 km/h350 W30 kmSkivbromsarLĂ€s mer
3Rawbike 225 km/h750 W45 kmElektrisk + mekanisk23 900LĂ€s mer

Mest prisvÀrda elcykeln

MellanlÀgen mellan den bÀsta och billigaste cykeln Àr den mest prisvÀrda encykeln. DÀrför har vi nedan listat den elcykeln dÀr du fÄr mest kvalitet för pengarna. Trots att en viss modell Àr billig sÄ betyder inte det nödvÀndigtvis att den Àr prisvÀrd, för det förutsÀtter nÀmligen att livslÀngden pÄ cykeln överstiger ett par Är. Orsaken Àr att du inte vill ha en cykel som gÄr sönder efter nÄgra mÄnader bara för du vill ha ett budgetalternativ. Grundat pÄ detta anser vi att den mest prisvÀrda elcykeln Àr Crescent Elba 2020.

bäst elcykel

Slutsats

Avslutningsvis hoppas vi att du genom denna kompletta guide till elcyklar har lĂ€rt dig vĂ€lja en elcykel utifrĂ„n dina behov. Dessutom har vi förenklat ditt val sĂ„ du slipper göra research om varje elcykel pĂ„ marknaden. Slutligen vill vi – utöver allt vi redan skrivit – sammanstĂ€lla de viktigaste punkterna i en sammanfattning nedan. Vid frĂ„gor eller funderingar fĂ„r du gĂ€rna kontakta oss.

  • Numera Ă€r elcykeln billigare Ă€n för tio Ă„r sedan och Ă€r dĂ€rför mer lĂ€ttillgĂ€nglig.
  • De viktigaste faktorerna nĂ€r du ska vĂ€lja en elcykel Ă€r motorn, batteriet, designen, funktionaliteten och bekvĂ€mligheten.
  • Köp till en stöldförsĂ€kring sĂ„ du fĂ„r tillbaka pengarna vid brott.
  • Skillnaden mellan elcykel och elmoped Ă€r mĂ„nga, t.ex. maxhastighet och krav pĂ„ körkort.
  • Genom smarta elcyklar kontrollerar du allt genom en app i din mobiltelefon.
  • Elcykeln bidrar till positiv miljöpĂ„verkan.
  • För att förenkla ditt val har vi listat den bĂ€sta, billigaste och mest prisvĂ€rda elcykeln.

bästa elcyklarna