Ninebot Air T15E

Ninebot Air T15E

Ninebot Air T15E

Prestanda

Motor: 250 W
RĂ€ckvidd: 12 km
Maxhastighet: 20 km/h

Batteri

Batterityp: Smart-BMS
Laddningstid: 4 timmar
Batterikapacitet: 167 Wh (4650 mAh)

DĂ€mpning & Belysning

DĂ€mpning (fram):

DĂ€mpning (bak):

Belysning (fram):

Belysning (bak):

Övrigt

Vikt: 10,5 kg
Bromsar: Elektronisk fram, trumbroms bak
DĂ€ck: 7.5″
HopfÀllbar:

Segway-Ninebot Air T15E
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

InnehÄll [ visa ]

Ninebot Air T15E test

Ninebot Air T15E Ă€r den mest kompakta och nĂ€tta elscooter som lanserats i Ă„r. Dessutom Ă€r den vĂ€ldigt energieffektiv vilket Ă€r ett stort plus. Trots att den Ă€r anpassad för stadsmiljö och klarar av över en mils pendling till jobb eller skola, gĂ„r det förtrĂ€ffligt bra att anvĂ€nda den pĂ„ landet ocksĂ„. Genom sin tĂ€mligen avvikande design sĂ€rskiljer sig T15E markant frĂ„n konkurrerande elsparkcyklar sĂ„som Xiaomi Mi 1S Nordic, Ninebot E25E och Ninebot E45D. DĂ€rför Ă€r det ett vĂ€ldigt spĂ€nnande tillskott till en marknad dĂ€r de flesta produkter Ă€r utmattande strömlinjeformade. LĂ€s vĂ„rt test nedan som innehĂ„ller allt du behöver veta – bĂ„de fördelar och nackdelar – innan du bestĂ€mmer dig för att köpa Ninebot Air T15E.

Nackdelar med Ninebot Air T15E

FastÀn det finns mycket positivt att sÀga om denna modellen, Àr det vÀldigt viktigt att du sÄ tidigt som möjligt Àr medveten om nackdelarna. Det Àr nÀmligen sÄ att Ninebot Air T15E inte har fÄtt lika lysande recensioner som andra elscootrar frÄn Ninebot-Segway. Till exempel skriver en recensent:

Elscootern överhettas i uppförsbacke och tar minst en timme för att kylas ned igen. Dessutom Àr den anmÀrkningsvÀrt lÄngsam och batteriet laddar ur fort.

Baserat pÄ ovanstÄende omdöme Àr det förstÄeligt om du redan nu tappat intresset, men faktum Àr att Äsikterna gÄr isÀr; en annan recensent har skrivit följande:

Priset Ă€r i relation till kvalitet, sĂ€kerhetsaspekten Ă€r helt klart godkĂ€nd och den Ă€r lĂ€tt att bĂ€ra – men, hastigheten Ă€r otroligt lĂ„ngsam.

SĂ„ledes kan vi dra slutsatsen att snabbheten Ă€r det största problemet som konsumenter upplever. Men observera att detta Ă€r nĂ€r körlĂ€get Ă€r instĂ€llt pĂ„ “Slow”. För du kan lĂ€tt byta körlĂ€ge och fĂ„ ut maxhastigheten pĂ„ 20 km/h, men dĂ„ kommer batteriet laddas ur fort. Dock anser vi inte att detta Ă€r ett sĂ„ stort problem som andra vill göra gĂ€llande, för Ninebot skriver tydligt pĂ„ deras hemsida att “designen Ă€r perfekt för en urban livsstil”, och dĂ„ rĂ€cker det faktiskt med en rĂ€ckvidd pĂ„ 12 km.

DÀrmed gÀller att ta recensionerna om Ninebot Air T15E med en nypa salt och försöka se vilket perspektiv recensenten hade. Med det sagt sÄ Àr givetvis rÀckvidden i lÀgsta laget, men bor du i en stadskÀrna Àr det mer Àn tillrÀckligt.

Nackdelar som fler anmÀrker pÄ:

 • Kort batteritid
 • Överhettar i uppförsbacke
 • Kör snabbt första 5 minuterna för att sedan bli lĂ„ngsam

Baserat pÄ ovanstÄende information ska du fundera huruvida detta Àr negativa aspekter utifrÄn din behovssituation, d.v.s. kanske passar det dig perfekt att rÀckvidden Àr 12 km i.o.m. att den vÀger sÄ lite och alltsÄ Àr smidig att hantera. Medan för en annan konsument sÄ Àr det ohÄllbart med en sÄ lÄngsam och svag elscooter.

NÄvÀl, nu nÀr vi gÄtt igenom nackdelarna Àr det dags för att lyfta fördelarna med Ninebot Air T15E, vilket vi kommer göra nedan.

recension Ninebot Air T15E

Fördelar med Ninebot Air T15E

Innan du köper Ninebot Air T15E finns det nÄgra saker du ska vara medveten om. Utöver nackdelarna som vi nÀmnt ovan, sÄ ska du ha kÀnnedom om varje del som utgör denna elsparkcykel. PÄ sÄ vis fÄr du en helhetsbild och kan göra ett sÄ vÀlinformerat val som möjligt.

Design

Det första som utmĂ€rker denna modell Ă€r dess estetiska utformning. Det Ă€r nĂ€mligen sĂ„ att ramen ser nĂ„got tjockare och bredare ut, vilket adderar till en kvalitetskĂ€nsla, men gör Ă€ven att den ser nĂ„got klumpig ut för mĂ„nga betraktare. Dock Ă€r det mĂ„nga som tvĂ€rtom sĂ€ger att den bredare utformningen gör den snyggare, sĂ„ tycket om designen gĂ„r tveklöst isĂ€r. DĂ€rför ska du alltid utgĂ„ ifrĂ„n vad du sjĂ€lv tycker och inte lyssna pĂ„ andras Ă„sikter – i synnerhet inte vad gĂ€ller smak och design.

LĂ€ttviktare

Tack vare dess vikt pÄ endast 10 kg Àr det vÀldigt lÀtt att bÀra runt Ninebot Air T15E pÄ stan, trapporna pÄ jobbet eller uppför backen. I dess hopfÀllbara lÀge Àr det upptar den minimalt utrymme vilket gör att den passar perfekt att ta med i bagageutrymmet pÄ bilen eller att förvara i skÄpet pÄ gymmet. Dessutom har den en mekanism som gör att du fÀller ihop den med ett klick och pÄ en sekund. DÀrmed Àr den idealisk för urban anvÀndning. Att denna variant Àr portabel och nÀtt att bÀra Àr nÄgot som flera kunder har lyft i sina omdömen, hÀr Àr ett exempel pÄ Amazon:

T15E Àr extremt lÀttviktig och en fröjd att kasta in i bilen för att ta sig till stan för att göra nÄgra Àrenden. Till och med min nÀtta flickvÀn kan bÀra med den utan att bli trött.

Dock Àr det ofrÄnkomligt att tillverkarna gjort en kompromiss mellan batterikraft och vikt, för det Àr rÀckvidden som blir lidande dÄ batteriet mÄste vara mindre för att vÀga sÄ lite som möjligt.

Ninebot Air T15E test

KörlÀgen

Ninebot Air T15E har fyra olika körlĂ€gen som du kan vĂ€lja mellan beroende pĂ„ din körstil. Dessa Ă€r lĂ„ngsam, energisparlĂ€ge, standardlĂ€ge samt sportlĂ€ge. Varje körlĂ€ge har en förinstĂ€lld maxhastighet vilket innebĂ€r att det kvittar om du har tumgasen helt intryckt – elscootern kommer inte köra snabbare Ă€n vad körlĂ€get tillĂ„ter. Detta innebĂ€r att du kan disponera den korta rĂ€ckvidden sĂ„ du kan köra lĂ€ngre. Till exempel kan du vĂ€lja energisparlĂ€get nĂ€r du befinner dig i stan, och sportlĂ€get om du har en lĂ€ngre landsvĂ€g som du mĂ„ste tillryggalĂ€gga. För att tydliggöra det ytterligare har vi nedan listat varje körlĂ€ge och dess maxhastighet.

 • FotgĂ€ngarlĂ€ge: 6 km/h
 • EnergisparlĂ€ge: 10 km/h
 • StandardlĂ€ge: 15 km/h
 • SportlĂ€ge: 20 km/h

App

Innan du börjar köra din Ninebot Air T15E sÄ ska du ladda ned den medföljande gratis-appen. PÄ sÄ sÀtt fÄr du full kontroll över din elscooter oavsett var du befinner dig. Till exempel kan du frÄn appen se batterinivÄ, hastighet samt en snygg dashboard innehÄllandes körlÀge och annat smÄtt och gott. Vidare kan du genom appen kontrollera LED-fÀrgerna som lyser underifrÄn elsparkcykeln. DÀrför ska du se till att ladda hem appen för att utnyttja produkten maximalt.

Regenerativt bromssystem

En anmĂ€rkningsvĂ€rd innovation som pĂ„ senare Ă„r fĂ„tt stort genomslag Ă€r det sĂ„ kallade regenerativa bromssystemet. Genom att omvandla energi frĂ„n inbromsning till drivkraft, fĂ„ngas denna upp och lagras i litiumbatteriet. DĂ€rmed fĂ„r du ut mer Ă„terfunnen energi – nĂ„got som tidigare ignorerades fullstĂ€ndigt. Tack vare detta kan du göra lite lĂ€ngre Ă€n vad du annars hade kunnat.

SĂ€kerhet

En av de absolut bÀsta sakerna med Ninebot Air T15E Àr dess ljussystem som bidrar till den övergripande sÀkerheten. För det första Àr den utrustad med ett strÄlkastarljus lÀngst fram pÄ hela 2,5W. DÀrmed fÄr du en ljusstyrka som lyser upp 10 meter framför dig. Dessutom har den en baklykta som visar dina medtrafikanter var du befinner dig. För det andra har den E-MARK-certifierade reflexer pÄ bÄda sidorna som gör att ingen kan undgÄ att se dig i mörker. SÄledes uppfyller denna modell samtliga grundlÀggande sÀkerhetskrav.

Omdöme om Ninebot Air T15E

Sammanfattningsvis Àr Ninebot Air T15E en eminent, kompakt och lÀttanvÀnd elscooter. Trots att de har fÄtt en hel del negativa recensioner sÄ Àr det lika mÄnga som har positiva saker att sÀga. DÀrför Àr det extremt viktigt att du gör en personlig avvÀgning mellan alla ovannÀmnda faktorer, och tar detta i beaktande innan du bestÀmmer dig för att köpa den eller inte.

Vidare Àr dÀcken punkteringsfria och underhÄllsfria. Dessutom har de ett extra lager av gelé som skyddar ytterligare mot eventuella punkteringar. Ytterligare en positiv sak Àr att den klarar av att köra uppför sluttningar med en 15-gradig vinkel.

Baserat pÄ samtliga faktorer som vi gÄtt igenom i denna recension, ger vi Ninebot Air T15E ett slutbetyg pÄ 3/5.

Ninebot Air T15E

7868
6.8

Smidig

10.0/10

Acceleration

5.0/10

RĂ€ckvidd

4.0/10

BekvÀmlighet

7.0/10

SĂ€kerhet

8.0/10

Pros

 • Snygg design
 • VĂ€ger vĂ€ldigt lite
 • Bra bromssystem

Cons

 • Kort rĂ€ckvidd
 • LĂ„ngsam i uppförsbackar
 • Dyr

Specifikationer

Maxhastighet

20 km/h

Motoreffekt

250 W

Batterityp

Smart-BMS

Batterikapacitet

167 Wh (4650 mAh)

RĂ€ckvidd

12 km

Laddningstid

4 timmar

DĂ€mpning fram

DĂ€mpning bak

Vikt

10,5 kg

HopfÀllbar

Belysning fram

Belysning bak

Bromsar

Elektronisk fram, trumbroms bak

Hjul

7.5″

VĂ„ra kriterier

NÀr vi bedömer elfordon utgÄr vi frÄn ett antal specifika kriterier. Först och frÀmst tittar vi pÄ anatomin, d.v.s. ramen, hjulen, motorn samt batteriet. DÀrefter ser vi över prisbilden och vilken garanti som medföljer köpet. Slutligen lÀgger vi ihop samlade kundrecensioner vilket sammantaget skapar vÄrt slutbetyg. 

Regler för elfordon

Det Àr viktigt att du vet alla regler och lagar betrÀffande el-scootrar i Sverige. LÀs dÀrför lagstiftningen noggrant hÀr.

Att tÀnka pÄ

Alla elfordon transporteras frÄn fabriken till leverantören och slutligen hem till dig. Under denna transportstrÀcka sker det mÄnga tryckförÀndringar i luften som pÄverkar dÀck och skivbromsar. Exempelvis levereras mÄnga el-scootrar med dÀcken pumpade till hÀlften, för att undvika punktering, och du mÄste pumpa dÀcken sjÀlv till ett specifikt lufttryck (PSI).

DÀrför ska du alltid hos ÄterförsÀljaren lÀsa vad som behövs göras innan första anvÀndningen.

Relaterade produkter

Denver SEL-10510

Maxhastighet: 30 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 350W
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 350W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 50 min
Motor: 350W

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 250W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 60 km
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

Rull Lowrider 250W

Maxhastighet: 18 km/h
Motor: 250W
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

BĂ€st fatscooter

Gardeney Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Nitrox Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 20 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Röd (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner