Ninebot E45D

Ninebot E45D

Ninebot E45D

Prestanda

Motor: 300 W
RĂ€ckvidd: 45 km
Maxhastighet: 20 km/h

Batteri

Batterityp: Lithium
Laddningstid: 7,5 timmar
Batterikapacitet: 368 Wh

DĂ€mpning & Belysning

DĂ€mpning (fram):

DĂ€mpning (bak):

Belysning (fram):

Belysning (bak):

Övrigt

Vikt: 16,4 kg
Bromsar: Elektroniska, mekaniska & magnetiska
DÀck: Dual-Density med skumkÀrna
HopfÀllbar:

Segway-Ninebot KickScooter E45D

i samarbete med PriceRunner

InnehÄll [ visa ]

Ninebot E45D test

Ninebot E45D Àr en av flera nya elscooters som Segway lanserat i Är. Samtliga modeller har sÄ lÄngt visat sig vara markant bÀttre Àn dess föregÄngare. Exempelvis Àr denna modell försedd med ett kraftfullt batteri vilket ger hela 45 kilometers rÀckvidd. DÀrtill Àr designen vÀldigt smakfull och stilren. DÀrför hade vi stora förhoppningar pÄ denna modell innan vÄrt test tog sin början. LÀs vÄr recension nedan för att ta reda pÄ om detta Àr elscootern för dig.

Ninebot E45D test

DÀrför ska du vÀlja Ninebot E45D

Innan du köper Ninebot E45D finns det nÄgra saker du ska vara medveten om. För det första har den en topphastighet pÄ 20 km/h. För det andra Àr klarar den att köra uppför backar med en stigning pÄ 15 grader. För det tredje Àr dÀcken punkteringsfria vilket Àr ett enormt plus. Utöver nÀmnda faktorer finns det Àven nÄgra negativa aspekter som Àr viktiga att poÀngtera. DÀrför har vi nedan listat de viktigaste sakerna du mÄste veta för att göra ett sÄ vÀlinformerat val som möjligt.

Motor

En av de viktigaste delarna av Ninebot E45D Ă€r dess motor. Tack vare motorkraften pĂ„ 300 watt fĂ„r du en maxhastighet pĂ„ 20 km/h – fullt tillrĂ€ckligt för alla möjliga tillfĂ€llen. Dessutom klarar den av stigningar pĂ„ över 15 grader. DĂ€rmed slipper du gĂ„ med scootern i uppförsbackar – nĂ„got som alldeles för mĂ„nga tvingas göra.

Batteri

En enorm fördel med Ninebot E45D Àr dess lÄnga rÀckvidd. Genom det kraftfulla batteriet pÄ 368 Wh kan du köra i 45 km innan batteriet börjar sina. DÀrmed kan du pendla fram och tillbaka utan att oroa dig för att batteriet ska ta slut. Vidare tar det endast 7,5 timmar att ladda batteriet fullt. SÄledes har denna modell bÄde en stark motor och batteri, som i symbios skapar en otroligt stark produkt.

recension Ninebot E45D

Portabel

Det Àr viktigt att en elscooter Àr lÀtt att bÀra med sig sÄ det inte blir irriterande att medtaga den pÄ semestern eller i kollektivtrafiken. DÀrför Àr det skönt att konstatera att Ninebot E45D endast vÀger 16 kg. SÄledes Àr den inte otymplig som mÄnga andra modeller, och Àr en fröjd att ta med sig i bilen, bussen, spÄrvagnen eller tunnelbanan. Dessutom skadar det inte att den Àven gÄr att fÀlla ihop, vilket fÄr följden att den upptar mindre plats.

Punkteringsfria dÀck

En positiv utveckling som skett under de senaste Ären Àr att mÄnga elscooters blivit utrustade med punkteringsfria dÀck. Detta innebÀr att de har en kÀrna av skum inuti istÀllet för luft. PÄ sÄ vis slipper du enerverande punkteringar av smÄsten pÄ trottoarerna. Denna innovation kallas för Dual-Density-Design och kommer förmodligen vara en del av framtida elscooters frÄn Segway-Ninebot. Som en konsekvens av de punkteringsfria dÀcken har Ninebot E45D en mjuk, behaglig och komfortabel körkÀnsla som den inte hade fÄtt med vanliga luftdÀck. SÄlunda slipper du bÄde framtida punkteringar samtidigt som det blir skönare att köra.

Belysning

Ur en sÀkerhetsaspekt Àr belysningen A och O. Trots att mÄnga tidigare modeller har saknat bromsljus Àr detta nÄgot som Ninebot E45D blivit utrustad med. DÀrmed signalerar du tydligt till dina medtrafikanter bakom dig nÀr du bromsar, vilket adderar en stor portion av sÀkerhet. Förutom bromsljuset finns det sÄklart belysning bÄde fram och bak; 2,5 watt fram och 1,5 watt bak. Ytterligare en positiv sak Àr faktumet att det finns en ringklocka pÄ styret. Dock saknar vi reflexer pÄ sidorna som finns pÄ Ninebot E25E.

Moped klass II

FastÀn vi ovan nÀmnt mÄnga positiva aspekter med Ninebot E45D, finns det trots allt en stor nackdel som Àr vÀrd att understryka. NÀmligen att motoreffekten pÄ 300W Àr mer Àn vad som Àr tillÄtet enligt Transportstyrelsens regelverk. Följaktligen behöver du ett förarbevis för mopedklass II för att ens fÄr köra elscootern pÄ vÀgarna. SÄledes mÄste du uppfylla följande kriterier för att du ska fÄ framföra denna modell lagligt:

  • Vara 15 Ă„r fyllda
  • Utbildat dig hos en auktoriserad utbildare och fĂ„tt godkĂ€nt pĂ„ kunskapsprovet

Omdöme om Ninebot E45D

Avslutningsvis Àr Ninebot E45D en briljant elscooter utan sadel med kraftfull motor och lÄng rÀckvidd. Perfekt att köra pÄ asfalt och trottoarer gör den sÀrskilt lÀmplig för anvÀndning i stÀder. FortsÀttningsvis Àr de punkteringsfria dÀcken ett stort plus som gör att du slipper huvudbry gÀllande eventuella punkteringar. Dock Àr det en kÀnnbar nackdel att den saknar stötdÀmpare bÄde fram och bak; samt att det tarvas ett förarbevis för mopedklass II för att framföra scootern pÄ allmÀnna vÀgar.

Summa summarum fÄr denna excellenta elscooter ett slutbetyg pÄ 4/5.

 

Ninebot E45D

7290
8.8

Smidig

9.0/10

Acceleration

9.5/10

RĂ€ckvidd

8.5/10

BekvÀmlighet

8.0/10

SĂ€kerhet

9.0/10

Pros

  • 45 km rĂ€ckvidd
  • Dual-Density dĂ€ck
  • Snygg design

Cons

  • KrĂ€ver förarbevis

Specifikationer

Maxhastighet

20 km/h

Motoreffekt

300 W

Batterityp

Lithium

Batterikapacitet

368 Wh

RĂ€ckvidd

45 km

Laddningstid

7,5 timmar

DĂ€mpning fram

DĂ€mpning bak

Vikt

16,4 kg

HopfÀllbar

Belysning fram

Belysning bak

Bromsar

Elektroniska, mekaniska & magnetiska

Hjul

Dual-Density med skumkÀrna

VĂ„ra kriterier

NÀr vi bedömer elfordon utgÄr vi frÄn ett antal specifika kriterier. Först och frÀmst tittar vi pÄ anatomin, d.v.s. ramen, hjulen, motorn samt batteriet. DÀrefter ser vi över prisbilden och vilken garanti som medföljer köpet. Slutligen lÀgger vi ihop samlade kundrecensioner vilket sammantaget skapar vÄrt slutbetyg. 

Regler för elfordon

Det Àr viktigt att du vet alla regler och lagar betrÀffande el-scootrar i Sverige. LÀs dÀrför lagstiftningen noggrant hÀr.

Att tÀnka pÄ

Alla elfordon transporteras frÄn fabriken till leverantören och slutligen hem till dig. Under denna transportstrÀcka sker det mÄnga tryckförÀndringar i luften som pÄverkar dÀck och skivbromsar. Exempelvis levereras mÄnga el-scootrar med dÀcken pumpade till hÀlften, för att undvika punktering, och du mÄste pumpa dÀcken sjÀlv till ett specifikt lufttryck (PSI).

DÀrför ska du alltid hos ÄterförsÀljaren lÀsa vad som behövs göras innan första anvÀndningen.

Relaterade produkter

Denver SEL-10510

Maxhastighet: 30 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 350W
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 350W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 50 min
Motor: 350W

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 250W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 60 km
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

Rull Lowrider 250W

Maxhastighet: 18 km/h
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

BĂ€st fatscooter

Gardeney Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Nitrox Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 20 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Röd (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner