Billig elscooter bäst-i-test

i samarbete med PriceRunner

Att hitta en billig elscooter

En av de många anledningarna till varför den eldrivna sparkcykeln blivit ett populärt eldrivet fordon är kostnaden. Däremot finns det fler dyra alternativ idag än bara för några år sedan. Därför förstår vi att många letar efter en billig elscooter för sina individuella behov. För om man jämför vad det kostar att ta sig fram och tillbaka till jobbet eller skolan per månad, och sedan jämför det med månadskostnaden för en elscooter, är slutsatsen att det är billigare med en elscooter. Dessutom är det väldigt skonsamt mot miljön. På grund av den explosionsartade utvecklingen av den eldrivna sparkcykeln finns det massor olika modeller att välja mellan. Därför har vi på den här sidan gjort det lättare för dig att hitta en billig elscooter. Vidare är det ett bekvämt fordon som inger en frihetskänsla då man känner luften mot ansiktet, istället för att trängas i morgonruschen.

 

Elscootrar utan sadel tenderar att vara billigare än med sadel. Orsaken är givetvis att mer aluminium krävs i produktionen, men baksidan är att vikten ökar och därmed tarvar en starkare motor vilket är dyrare. Således är det många parametrar som spelar in i ditt val av en elscooter.  På andra sidan av spektrar har du fatscooters, s.k. fatbikes, som är den dyraste modellen du kan hitta.

billig elscooter

Billigaste elscootern 2024

Många av de frågor som inkommer till vår support handlar om vilken elscooter som är billigast. Därför bestämde vi oss helt enkelt för att tydligt sortera alla modeller utifrån priset. Av den orsaken är det också viktigt att du vet att billigaste inte alltid är bäst. För om du tar till exempel Andersson 1000 som idag är den billigaste eldrivna sparkcykeln, så saknar den en stark motor, vilket innebär att det går långsammare i uppförsbacke. Dessutom har den kortare räckvidd än de något dyrare modellerna. Så om du vill köpa en billig elscooter måste du alltså ta detta i beaktande, annars kommer du onekligen bli besviken.

Återförsäljare av en billig elscooter

Idag finns det mängder av återförsäljare där du kan hitta en billig elscooter som inte tummar på kvaliteten. Däremot varierar deras kunskapsnivå och därmed deras support. Har du exempelvis tekniska frågor, eller drabbas av oro när sparkcykeln går sönder, svarar de inte med säkerhet. Därför har vi listat de billigaste återförsäljarna av elscootrar idag, varav samtliga har gott renommé och utmärkt support.

Våra kriterier

  • Priset i förhållande till kvalitet
  • Hur långt den kan åka på full laddning
  • Maxhastigheten
  • Hur lång tid det tar att ladda elscootern
  • Är den hopvikbar?