Fatscooter

BĂ€st fatscooter

Gardeney Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Nitrox Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 20 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Elscooter 1000W

RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 1000 W

i samarbete med PriceRunner

Freev EVR 900R

Freev EVR 900R

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 35 km
Motor: 1000 W

i samarbete med PriceRunner

Nyhet
Harleyscooter X-Pro Fatboy

Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-sits

Maxhastighet: 40 km/h
RĂ€ckvidd: 40 km
Motor: 1000 W

i samarbete med PriceRunner

Gardeney 2000w

Maxhastighet: 50 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 2000 W

i samarbete med PriceRunner

StorsÀljare
Elscooter Båge 1500W

Elscooter BĂ„ge 1500W

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 40 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Evolt Bike test

Evolt Bike

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 70 km
Motor: 250 W

i samarbete med PriceRunner

Freev EVR 900 test

Freev EVR 900

Maxhastighet: 25 km/h
RĂ€ckvidd: 25 km
Motor: 1000 W

i samarbete med PriceRunner

InnehÄll [ visa ]

Fatscooter

En fatscooter, Àven kallad fatbike, Àr en eldriven sparkcykel med stil, flÀrd och kvalitet. För det första Àr de bekvÀma tack vare sitthöjden i förhÄllande till styrhöjden. För det andra Àr de snygga och har en stor körglÀdje. För det tredje Àr det ett miljövÀnligt alternativ för dig som vill bidra till en positiv miljöpÄverkan. DÀrför har vi sammanstÀllt de bÀsta modellerna sÄ du kan hitta en perfekt fatscooter för dig. Börja med att jÀmföra i topplistan ovan. DÀrefter ska du tÀnka pÄ vilken motorkraft som passar dig behov bÀst: 1000W, 2000W eller 3000W. Oavsett vilken fatscooter du vÀljer Àr det viktigt att du vet alla regler, sÄ lÀs hela vÄr guide nedan för att fÄ reda pÄ allt du behöver veta.

För nÄgra Är sedan blev fatscootern nÄgot av ett fenomen och i varje stad eller mindre by i Sverige kunde man skÄda den pÄ vÀgarna. Med sin stabila och tysta framfart pÄ vÀgen tar den sig fram majestÀtiskt och bekvÀmt. Dock finns det inte mÄnga ÄterförsÀljare av fatscooters i Sverige. DÀrför har vi listat de som finns nedan.

RankingModellMaxhastighetMotoreffektRĂ€ckviddDĂ€ckPrisMer info
1Gardeney Fatbike45 km/h1500W30 km krLĂ€s mer
2Nitrox Fatbike45 km/h1500W20 km krLĂ€s mer
3Elscooter 1000W1000 W30 km18*9.50-8 (Slanglösa)8 995 krLÀs mer
4Fatglider20-35 km/h1000-1200W40 km18 x 9.5″ krLĂ€s mer
5Freev EVR 900R25 km/h1000 W35 km18″ luftfyllda dĂ€ck krLĂ€s mer
6Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-sits40 km/h1000 W40 km225/55–89 995 krLĂ€s mer
7Gardeney 2000w50 km/h2000 W30 km12″7 995 krLĂ€s mer
8Elscooter BĂ„ge 1500W 45 km/h1500W40 kmPunkteringsskyddade16 995 krLĂ€s mer
9Evolt Bike25 km/h250 W70 kmKenda 20″19 900 krLĂ€s mer
10Freev EVR 90025 km/h1000 W25 km18″ luftfyllda dĂ€ck7990 krLĂ€s mer

Vad Àr en fatscooter?

En fatscooter Ă€r en elscooter med en tĂ€mligen lĂ„ng framgaffel, som pĂ„minner om en chopper. Tack vare designen förblir ryggen upprĂ€tt under körningens gĂ„ng vilket gör att det Ă€r ett ergonomiskt elfordon. Vidare Ă€r den utmĂ€rkande estetiken dess tjocka dĂ€ck som bĂ„de Ă€r snygga och bidrar till en balans som följaktligen ger en skön och mild körkĂ€nsla. DĂ€rtill Ă€r den nĂ€stintill ljudlös tack vare att motorerna och batteriet idag Ă€r av bĂ€sta kvalitet. Priset tenderar att överstiga elscooters utan sadel, dĂ€remot Ă€r fördelen att körglĂ€djen och den övergripande kvaliteten – i kombination med bekvĂ€mligheten – nĂ„got som trumfar andra elscooters.

Slutligen Àr en fatscooter det perfekta valet för vuxna som letar efter ett tryggt, bekvÀmt och sÀkert sÀtt att ta sig fram och tillbaka till jobbet eller skolan.

Fördelar med en fatscooter

Fördelarna med en fatscooter Àr bland annat designen, ergonomin och miljöpÄverkan. LÀs mer nedan:

  • Designen – Det första som slĂ„r dig nĂ€r du fĂ€ster blicken pĂ„ en fatscooter Ă€r den estetiska framtoningen. I jĂ€mförelse med t.ex. en elscooter utan sadel har dessa en design som pĂ„minner om en klassisk motorcykel. Effekten blir att mĂ„nga misstar en fatscooter för en motorcykel vilket mĂ„ste anses som en komplimang. I och med att det finns olika modeller sĂ„ som Freev EVR 1000, som Ă€r en variant som för tankarna till en chopper; och Freev EVR 900 som Ă€r en mer klassisk design, finns det mĂ„nga valmöjligheter beroende pĂ„ din preferens.
  • Ergonomi – Tack vare den lĂ„ga sitthöjden som tillsammans med styrhöjden gör att ryggen förbli rak pĂ„ en fatscooter, bidrar till en ergonomi som du inte hittar i andra elscooters. SĂ„ledes lĂ€mpar sig en fatscooter för dig som pĂ„ lĂ„ng sikt vill ha ett skonsamt fordon för ryggen.
  • MiljöpĂ„verkan – För mĂ„nga Ă€r den positiva miljöpĂ„verkan den viktigaste faktorn till de vĂ€ljer att köpa en fatscooter. Orsaken Ă€r att det sĂ„klart kĂ€nns bra att bidra till mindre miljöutslĂ€pp i tider som dessa. Dessutom Ă€r det mycket billigare att köra en fatscooter i jĂ€mförelse mot en moped eller motorcykel. SĂ„lunda tjĂ€nar du bĂ„de pengar och hjĂ€lper planeten att bli en bĂ€ttre plats.
  • SĂ€kerhet – Till skillnad frĂ„n en elscooter utan sadel sker det betydligt fĂ€rre olyckor med fatscooters. Orsaken Ă€r att de Ă€r mer stabila och försedda med bĂ€ttre bromsar och lampor. Till exempel Ă€r en fatscooter alltid utrustad med skivbromsar som bromsar omedelbart. DĂ€rmed kan du vara trygg under tiden du framför ditt elfordon i trafik.

BĂ€st fatscooter 2024

För att utse bÀst fatscooter har vi utgÄtt frÄn samlade kundomdömen frÄn olika testsidor. DÀrefter har vi tagit inpriset, rÀckvidden och sÀkerheten i beaktande. Baserat pÄ detta har vi kommit fram till att den bÀsta fatscooter som finns i Sverige just nu Àr Harleyscooter X-Pro Fatboy 2-sits. Anledningen till varför denna modell vann bÀst-i-test Àr inledningsvis för att de hydrauliska skivbromsarna Àr de bÀsta som finns just nu. Dessutom Àr bekvÀmligheten ojÀmförbar, vilken man nÀstan kan skönja av att bara titta pÄ produktbilden.

Vidare har den uppfyllt sÀkerhetskraven dÄ den Àr utrustad med belysning fram och bak sÄ du kan köra sÀkert under tidigare morgnar och sena kvÀllar. Ytterligare en faktor Àr motoreffekten 1500 W vilket i ren svenska betyder att hastigheten bibehÄlls i uppförsbackar. DÀrtill har den plats för tvÄ personer vilket gör att du lagligt kan skjutsa en vÀn. Slutligen Àr priset pÄ 9 995 kr överkomligt pÄ grund av alla kvalitativa element denna modell bestÄr av.

Fatscooter med 1000W

Nedan har vi listat alla fatscooters vars motorkraft uppnÄr 1000W. Dock ska du vara medveten om att det finns starkare motorer som t.ex. 2000W och 3000W. För att förklara detta enkelt innebÀr starkare motorkraft en snabbare hastighet samt möjligheten att ta sig uppför branta backar enklare.

Fatscooter med 2000W

Nöjer du dig inte med en fatscooter med 1000W och vill ha nÄgot mer kraftfullt, Àr modellerna nedan bÀttre lÀmpade för dig.

Fatscooter med 3000W

Den mest kraftfulla fatscooter som finns pÄ marknaden har en motorkraft pÄ hela 3000W. SÄledes blir hastigheten högre Àn 40 km/h och du seglar uppför branta sluttningar utan att hastigheten förminskas. Dock fÄr du rÀkna med att priset blir betydligt högre.

Billig fatbike

DÄ fatscootern blivit den mest populÀra typen av elscooter blir den naturliga baksidan att fler konkurrenter börjar pressa priserna och dÀrmed blir kvaliteten lidande. DÀrför Àr det av yttersta vikt att du noterar motorkraft och batteriet innan du genomför ditt köp. Dessutom Àr det flera företag som försöker spara in pengar genom att erbjuda fatbikes utan dÀmpning i dÀcken. Detta Àr katastrof dÄ denna modell krÀver solida gummidÀck eller luftfyllda dÀck för att körupplevelsen ska bli njutningsfull. Av denna anledningen har vi valt att endast lista de varianter med motorer och batterier frÄn vÀlrenommerade företag. JÀmför dÀrför noga innan du vÀljer vilken billig fatbike som passar din individuella anvÀndning bÀst.

fatscooter

Regler för en fatscooter

TÀnk pÄ att du inte fÄr framföra en fatscooter pÄ allmÀn vÀg sÄtillvida den inte Àr trafikgodkÀnd. Om du gör detta bryter du mot reglerna vilket Àr straffbart. Kort sagt fÄr inte ett elfordon som gÄr fortare Àn 20 km/h framföras pÄ allmÀn vÀg.

fatscooter

Att tÀnka pÄ innan du köper en fatscooter

  • NĂ€r du fĂ„r en fatscooter levererad till dig ska du vara medveten om att dĂ€cktrycket Ă€r lĂ€gre Ă€n vad som rekommenderas. Anledningen Ă€r att dĂ€cktrycket minskas nĂ€r fordonet transporteras frĂ„n fabrik till butik. DĂ€rför ska du pumpa upp trycket till 36 PSI innan du börjar anvĂ€nda den för att undvika punktering.
  • Likt justeringen av dĂ€cktrycket som vi nĂ€mnt ovan, mĂ„ste du ocksĂ„ kontrollera bromsarna innan du anvĂ€nder en fatscooter i trafik. Det beror pĂ„ att skruvarna vid skivbromsarna kan ha lossat nĂ„got i transporten. DĂ€rför ska du under första anvĂ€ndningen testa bromsarna noga för att sĂ€kerstĂ€lla att de funkar som de ska.
  • Nackdelen med en fatscooter Ă€r deras storlek och vikten som följer. DĂ€rför ska du köpa en modell med stark motor för att det inte ska gĂ„ lĂ„ngsamt i uppförsbackarna.

fatscooter

Sammanfattning

Avslutningsvis Àr en fatscooter det mest bekvÀma och fröjdefulla sÀttet att ta sig fram i trafiken. Genom de tjocka dÀcken fÄr du en unik körkÀnsla som gör att du kommer vilja anvÀnda den för varje Àrende. Trots att kostaden Àr högre Àr det definitivt vÀrt det. Orsaken Àr att livslÀngden förlÀngs och att sÀkerheten förhöjs genom att Àga en fatscooter i jÀmförelse med en elscooter utan sadel. Dessutom har denna variant alltid ett inbyggt stÀll med vilket du kan parkera fatscootern med. SÄlunda slipper du oroa dig för att den ska repas mot en vÀgg. Oavsett om du Àmnar att köra i kuperad terrÀng eller i stadsmiljö Àr detta ett perfekt elfordon för alla möjliga terrÀnger.