Elscooter för vuxna

Elscooter för vuxna

Nedan har vi listat de bästa elscooters för vuxna. Det vill säga modeller som klarar av en maxvikt över 100 kg, till skillnad från till exempel elscooters för barn. Genom att jämföra samtliga varianters individuella attribut som till exempel motorkraft, batteri eller dämpning, kan du enkelt hitta den modell som passar dig bäst.

Vad utmärker en elscooter för vuxna?

Trots att det initialt kan verka lockande att köpa en billig elscooter för barn, även om du är vuxen, är det inte särskilt smart. Anledningen är att barnanpassade elsparkcyklar vanligtvis har en maxvikt på 50 kg, vilket givetvis betyder att den går sönder om din kroppsvikt överstiger detta. Dessutom är elscooters för barn vanligen primärt uppbyggda av plast istället för aluminium.

Således konstituerar en elscooter för vuxna robust byggnadsmaterial, som till exempel aluminium.

Vidare kräver en högre viktbelastning en starkare motor för att lättare kunna ta sig upp för uppförsbackar, samt accelerera snabbare. Dessutom tarvas det bättre bromsar som skivbromsar eller liknande, för att säkerheten ska kunna garanteras.

Av ovanstående anledningar är fatscootern ett populärt val om du letar efter en robust elscooter för vuxna. En fatbike har ett enormt starkt batteri och motorkraft, vilket leder till en längre räckvidd och snabbare maxhastighet. Utöver de ovan listade modellerna rekommenderar vi Andersson E-Scooter 3000.

Rekommendationer innan första användningen

  • Innan du ger dig ut på vägarna med din kraftfulla elscooter bör du testa den noga i nära anslutning till ditt hem, d.v.s. på gator du noga känner till.
  • Accelerera långsamt och testa fram- och bakbroms i både långsamma och snabba hastigheter för att säkerställa att den fungerar som den ska.
  • Håll elscootern borta från barn. Orsaken är att elscooter för vuxna är kraftfullare är elscooters för barn.

elscooter för vuxna

Våra kriterier

  • Säkerhet
  • Motorkraft
  • Batterikvalitet
  • Materialkvalitet
  • Räckvidden