E-Way E-500

E-Way E-500

E-Way E-500

Prestanda

Motor: 900 W (500 W nominellt)
RĂ€ckvidd: 45 km
Maxhastighet: 20 km

Batteri

Batterityp: Lithium
Laddningstid: 5 timmar
Batterikapacitet: 12 800 mAh

DĂ€mpning & Belysning

DĂ€mpning (fram):

DĂ€mpning (bak):

Belysning (fram):

Belysning (bak):

Övrigt

Vikt: 12,3 kg
Bromsar: Skivbroms
DĂ€ck: 8.5” solida honeycomb dĂ€ck
HopfÀllbar:

Gardeney Fatbike 1000W

i samarbete med PriceRunner

InnehÄll [ visa ]

E-Way E-500 test

Under förra Äret lanserades E-Way E2 Pro till vÀldigt goda recensioner, och nu har efterföljaren E-Way E-500 Àntligen anlÀnt till den svenska marknaden! PÄ grund av de lovord som östes över E2 Pro, hade jag lÄngt ifrÄn ringa förvÀntningar pÄ denna modellen. DÀrför Àr det fröjdefullt att kunna sÀga att förvÀntningarna infriades med rÄge, men det finns Àven nÄgra nackdelar med E-Way E-500 som vi kommer berÀtta mer om i vÄrt test nedan.

DÀrför ska du vÀlja E-Way E-500

Innan du bestÀmmer dig för att köpa E-Way E-500 mÄste du veta ett par saker. För det första Àr rÀckvidden pÄ 45 kilometer vÀldigt imponerande och perfekt för dig som pendlar. För det andra Àr det en elsparkcykel vars design Àr vÀldigt tillfredsstÀllande. För det tredje Àr ramen tillverkad i aluminium vilket gör den till en robust och slittÄlig elscooter.

DÀremot finns det nÄgra nackdelar som du mÄste vara medveten om, varför vi Àven nÀmnt negativa aspekter i vÄrt test nedan. DÀrför ska du noggrant lÀsa pÄ om denna modell nedan för att skapa dig en egen uppfattning och dÀrigenom ta ett sÄ genomtÀnkt beslut som möjligt.

Display

Det första som slÄr en nÀr man kör E-Way E-500 Àr displayen pÄ styret. Det Àr nÀmligen sÄ att det Àr en sÄ kallad AI-display, vilket innebÀr att du fÄr tillgÄng till alla tÀnkbara data som du inte har pÄ andra modeller, t.ex. pÄ Ninebot E45D. Till exempel ser du hastigheten du kör i med 0,1 km noggrannhet. DÀrmed fÄr du en extremt tillförlitlig hastighetsmÀtare som klÄr de flesta konkurrenterna. Vidare ser du batterinivÄn sÄ du kan planera nÀr du behöver ladda elscootern. Dessutom gÄr det att skifta mellan 3 olika körlÀgen beroende pÄ din körstil. Utöver det som vi nÀmnt kan du se följande saker pÄ displayen:

 • ÅtgĂ€rdsradie
 • BatterinivĂ„
 • LaddningslĂ€ge
 • Skifta mellan 3 körlĂ€gen
 • StrĂ„lkastarfunktion
 • Felkoder
 • Hastighet med 0,1 km noggrannhet

App

Trots att de flesta elscootrar utan sadel gÄr att sammankoppla med en app, varifrÄn du kan se mer information om elfordonet, har E-Way E-500 en app som visar lite mer. PÄ grund av att det sker en stÀndig kommunikation mellan scootern och appen, samlas data över tid. Följaktligen kan du se saker sÄsom batteristatus över tid och körstatistik. PÄ sÄ vis lÀr du dig mer om dina körvanor och kan baserat pÄ detta lÀra dig att disponera resorna bÀttre. SÄledes fÄr du komplett kontroll över körvanorna och annan information.

E-Way E-500 test

Uppförsbackar

Har du tidigare kört en elscooter sĂ„ vet du att det gĂ„r betydligt lĂ„ngsammare i uppförsbackar. Men visste du att somliga modeller Ă€r sĂ„ pass svaga att den Ă€r tvungen att ledas uppför backen? DĂ€rför har företag börjat tillverka elfordon med kraftfullare motorer som gör att de klarar lutningar upp till en sĂ€rskild grad. Alltsomoftast kan elscootrarna klara av en backe pĂ„ 15-20 grader utan problem. DĂ€rför Ă€r det vĂ€ldigt positivt att E-Way E-500 Ă€r tillrĂ€ckligt snabb för att ta sig uppför lutningar i hela 20 grader – alltsĂ„ mer Ă€n de flesta varianterna pĂ„ marknaden idag.

Punkteringsfria honeycomb dÀck

NĂ€r det var nytt med kickbikes i Sverige var det mĂ„nga som fick punkteringar pĂ„ dĂ€cken. Orsaken var att de var luftfyllda – precis som elcyklar, vilket fĂ„r följden att de löper större risk att bli punkterade av smĂ„sten och glas pĂ„ trottoarerna. Men tack vare den senaste tidens innovation har flera elfordon, dĂ€ribland E-Way E-500, blivit försedda med punkteringsfria dĂ€ck. Varför de Ă€r punkteringsfria Ă€r pĂ„ grund av att de bestĂ„r av solitt gummi istĂ€llet för innerslag. SĂ„lunda kan du lugnt och bekvĂ€mt svĂ€va fram pĂ„ vĂ€garna utan oro över eventuell punktering.

Ytterligare en fördel med sÄ kallade honeycomb dÀck, Àr faktumet att körningen blir mjukare mer jÀmn, sÄ du knappt kÀnner att du kör fram pÄ asfalten.

recension E-Way E-500

RĂ€ckvidd

En faktor som Ă€r vĂ€rd att dröja vid Ă€r rĂ€ckvidden. Anledningen till detta Ă€r att de flesta elsparkcyklar har en rĂ€ckvidd pĂ„ cirka 25 kilometer – tillrĂ€ckligt för de flesta pendlar i innerstan. Men E-Way E-500 har hela 45 kilometers rĂ€ckvidd. DĂ€rmed kan du köra nĂ€stan dubbelt sĂ„ lĂ„ngt. Detta fĂ„r dels följden att du slipper ladda den lika ofta, dels att du kan köra lĂ€ngre strĂ€ckor utan att batteriet ska ta slut halvvĂ€gs. Dock blir sĂ„klart laddningstiden nĂ„got lĂ€ngre, men det Ă€r det vĂ€rt att vĂ€nta pĂ„ med en sĂ„ respektabel rĂ€ckvidd.

Omdöme om E-Way E-500

Avslutningsvis Àr detta en elsparkcykel som Àr IP54-klassificerad, försedd med elektrisk broms samt har gummihandtag pÄ styret för extra bra grepp. Vidare Àr styret utrustat med en AI-display av LCD sÄ du tydligt kan se alla mÀtvÀrden. Förutom  en elektrisk broms har E-Way E-500 Àven en fotbroms som du anvÀnder genom att trycka ned bakskÀrmen.

Trots att priset pÄ 6000 kronor Àr i högst laget, anser vi det rimligt dels pÄ grund av de punkteringsfria dÀcken, dels tack vare den lÄnga rÀckvidden. Dessutom kÀnns det tryggt att köra denna modell dÄ den har en ram tillverkad i aluminium, vilket ger en kÀnsla av kvalitet och stabilitet.

Baserat pÄ alla ovannÀmnda faktorer ger vi E-Way E-500 ett slutbetyg pÄ 4/5.

Vill du ha en Ànnu bÀttre elscooter ska du definitivt lÀsa mer om uppföljaren till denna modell, nÀmligen E-Way E-600 Max.

E-Way E-500

8.6

Smidig

9.0/10

Acceleration

8.0/10

RĂ€ckvidd

10.0/10

BekvÀmlighet

9.0/10

SĂ€kerhet

7.0/10

Pros

 • Honeycomb dĂ€ck
 • Skivbroms bak
 • AI-display

Cons

 • Saknar skivbroms fram

Specifikationer

Maxhastighet

20 km

Motoreffekt

900 W (500 W nominellt)

Batterityp

Lithium

Batterikapacitet

12 800 mAh

RĂ€ckvidd

45 km

Laddningstid

5 timmar

DĂ€mpning fram

DĂ€mpning bak

Vikt

12,3 kg

HopfÀllbar

Belysning fram

Belysning bak

Bromsar

Skivbroms

Hjul

8.5” solida honeycomb dĂ€ck

VĂ„ra kriterier

NÀr vi bedömer elfordon utgÄr vi frÄn ett antal specifika kriterier. Först och frÀmst tittar vi pÄ anatomin, d.v.s. ramen, hjulen, motorn samt batteriet. DÀrefter ser vi över prisbilden och vilken garanti som medföljer köpet. Slutligen lÀgger vi ihop samlade kundrecensioner vilket sammantaget skapar vÄrt slutbetyg. 

Regler för elfordon

Det Àr viktigt att du vet alla regler och lagar betrÀffande el-scootrar i Sverige. LÀs dÀrför lagstiftningen noggrant hÀr.

Att tÀnka pÄ

Alla elfordon transporteras frÄn fabriken till leverantören och slutligen hem till dig. Under denna transportstrÀcka sker det mÄnga tryckförÀndringar i luften som pÄverkar dÀck och skivbromsar. Exempelvis levereras mÄnga el-scootrar med dÀcken pumpade till hÀlften, för att undvika punktering, och du mÄste pumpa dÀcken sjÀlv till ett specifikt lufttryck (PSI).

DÀrför ska du alltid hos ÄterförsÀljaren lÀsa vad som behövs göras innan första anvÀndningen.

Relaterade produkter

Denver SEL-10510

Maxhastighet: 30 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 350W
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 350W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 50 min
Motor: 350W

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 250W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 60 km
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

Rull Lowrider 250W

Maxhastighet: 18 km/h
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

BĂ€st fatscooter

Gardeney Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Nitrox Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 20 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Röd (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner