E-Way E-600 Max

E-Way E-600

E-Way E-600 Max

Prestanda

Motor: 600 watt nominell (1200 watt max)
RĂ€ckvidd: 70 km
Maxhastighet: 20 km/h

Batteri

Batterityp: Litium
Laddningstid: 4-5 timmar
Batterikapacitet: 48 Volt (13,5 Ah)

DĂ€mpning & Belysning

DĂ€mpning (fram):

DĂ€mpning (bak):

Belysning (fram):

Belysning (bak):

Övrigt

Vikt: 19,1 kg
Bromsar: Elektronisk
DÀck: 10 tums punkteringsfria dÀck
HopfÀllbar:

E-WAY E600 Max
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

InnehÄll [ visa ]

E-Way E-600 Max test

E-Way E-600 Max Àr en elsparkcykel vi sett fram emot att testa under en lÄng period. Orsaken till de högra förvÀntningarna Àr den enorma rÀckvidden pÄ hela 70 kilometer som det kraftfulla batteriet ger. Dessutom sÄg vi fram emot att testa uppföljaren till E-Way E-500 som vi blev mÀkta imponerade av. SÄ hur bra Àr denna snygga elscooter utan sadel? LÀs vÄrt test nedan för att ta reda pÄ om detta Àr den ultimata modellen för dina behov.

DÀrför ska du vÀlja E-Way E-600 Max

Innan du köper E-Way E-600 Max Àr det viktigt att du vet nÄgra saker. För det första har motorn en effekt pÄ hela 1200 watt vid maxeffekt, och en nominell effekt pÄ 600 watt. För det andra har den en vÀldigt mjuk och hÀrlig körkÀnsla pÄ grund av de punkteringsfria dÀcken. För det tredje Àr dessvÀrre priset pÄ 7000 kronor nÄgot i det högsta laget, nÄgot vi kommer prata mer om nedan. Utöver dessa faktorer har vi nedan listat det viktigaste du ska tÀnka pÄ för att göra ett sÄ vÀlinformerat val som möjligt.

RĂ€ckvidd

Den absolut mest pÄtagliga fördelen med E-Way E-600 Max Àr dess rÀckvidd pÄ hela 70 kilometer. Trots att andra elsparkcyklar som lanserats under Äret har en lÄng rÀckvidd, som t.ex. Ninebot E25E och Ninebot E45D, Àr den fortfarande lÄngt ifrÄn 70 km. DÀrmed kvalificerar sig denna elscooter som den variant med lÀngst rÀckvidd pÄ marknaden. Följaktligen kan du utan problem pendla lÀngre strÀckor till jobbet eller skolan utan att behöva ladda. SÄledes lÀmpar sig denna perfekt för barn som har lÀngre avstÄnd till skolan, eller till vuxna som vill ta sig fram och tillbaka till jobbet varje dag.

recension E-Way E-600

Motor

Anledningen till varför denna modell heter E-Way E-600 Max Ă€r dels pĂ„ grund av den kraftfulla motorn. Det Ă€r nĂ€mligen sĂ„ att denna elsparkcykel Ă€r utrustad med en 600 watt-motor vid nominell effekt, och 1200 watt vid maxeffekt. Tack vare detta sĂ„ kommer du utan problem uppför backar med hela 25 graders lutning – nĂ„got som fĂ„ andra modeller kan konkurrera med i dagslĂ€get. Genom motorn fĂ„r du en maxhastighet pĂ„ 20 km/h som gör att det Ă€r lagligt att framföra elfordonet pĂ„ allmĂ€n vĂ€g.

DĂ€ck

Som en konsekvens av att E-Way E-600 Max har punkteringsfria dÀck, sÄ kan du glida fram pÄ trottoarer full med smÄsten utan att vara rÀdd för att fÄ punka. Detta Àr en stor förbÀttring i jÀmförelse mot tidigare modeller som hade en luftslang inuti varje dÀck, vilket gjorde att riskerna för punktering ökade markant. Men dessa dÀcken Àr gjorda av solitt gummi vilket ocksÄ gör att körkÀnslan blir jÀmnare och hÀrligare. DÀrtill adderar dÀmpningen pÄ bakdÀcket att körningen blir Àn mjukare fastÀn du kör uppför trottoarkanter och liknande. SÄledes bidrar inte inte pneumatiska dÀck endast med eliminering av punka, utan gör ocksÄ att körkÀnslan blir behagligare.

Uppförsbackar

En ofta förbisedd faktor som mÄnga recensenter ignorerat gÀllande E-Way E-600 Max, Àr dess förmÄga att ta sig uppför branta sluttningar. De flesta elsparkcyklarna klarar uppförsbackar med en vinkel pÄ 15-20 grader, men denna variant klÄr dem pÄ fingrarna genom att klara hela 25 graders lutning. DÀrmed tar du dig enkelt uppför de flesta sluttningar utan att behöva hoppa av och leda elscootern. Detta kan tyckas vara en mindre viktig faktor, men detta Àr nÄgot mÄnga anvÀndare inte tÀnker pÄ för att de har en elscooter som klarar av backar, men om du tidigare Àgt en modell med svag motor sÄ vet du vad jag pratar om hÀr; och hur imponerade det Àr att E-Way E-600 Max har lyckats skapa en sÄ kraftfull motor.

Styret

Ett brett styre Ă€r vĂ€ldigt viktigt pĂ„ en elsparkcykel. I synnerhet om displayen Ă€r större och det Ă€ven finns ringklocka pĂ„ styret. DĂ€rför Ă€r det skönt att meddela att E-Way E-600 Max har ett extra brett styre vilket innebĂ€r att du fĂ„r Ă€n bĂ€ttre kontroll pĂ„ körningen. DĂ€rtill Ă€r handtagen tillverkade i gummi av god kvalitet som gör att greppet inte blir klibbigt – ett vanligt förekommande problem pĂ„ billiga elscootrar. Vidare finns det pĂ„ styret reglage för bĂ„de gas och den elektriska bromsen – samt displayen, sĂ„klart.

Styret Àr försett med en smart display som visar hastigheten med 0,1 km noggrannhet. Dessutom kan du skifta mellan 3 olika körlÀge, strÄlkastarfunktionen, distansen samt batterinivÄn. DÀrtill har du givetvis mer data i E-Way appen som du kostnadsfritt kan ladda ned och koppla samman med E-600 Max.

E-Way E-600 test

SĂ€kerhet

Ytterligare en fördel med E-Way E-600 Max Àr att den utöver LED-belysning fram och bak, har reflexer pÄ sidorna. DÀrmed ser dina medtrafikanter dig tydligt fastÀn det Àr kvÀllning och mörkt ute. Dessutom har den en inbyggd ringklocka sÄ du enkelt kan varna fotgÀngare och cyklister nÀr du glider fram pÄ vÀgarna. SÄledes Àr alla viktiga sÀkerhetskriterier uppfyllda.

Omdöme om E-Way E-600 Max

Har du lĂ€st ovanstĂ„ende information om denna eminenta elscooter sĂ„ rĂ„der det ingen tvekan om vĂ„r Ă„sikt. Det Ă€r nĂ€mligen sĂ„ att denna modell helt enkelt Ă€r extremt kvalitativ, slittĂ„lig och robust. Dessutom Ă€r den sĂ€ker, snygg och snabb. Vidare fĂ„r du en rĂ€ckvidd som Ă€r oövertrĂ€ffad i dagslĂ€get. DĂ€rjĂ€mte Ă€r de punkteringsfria dĂ€cken pĂ„ 10 tum en trygg försĂ€kring om fĂ€rre punkteringar i framtiden. Summa summarum finns det inte mycket att klaga pĂ„. DĂ€rför rekommenderar vi E-Way E-600 Max starkt och den fĂ„r slutbetyget 5/5 – högst tĂ€nkbara betyg.

Tycker du dÀremot att priset svider lite för mycket, sÄ ska du fundera pÄ att istÀllet investera i dess föregÄngare, nÀmligen E-Way E-500. Detta Àr en fullt habil modell som Àr i princip lika bra som E-600 Max med undantag för rÀckvidden.

E-Way E-600 Max

8.5

Smidig

9.5/10

Acceleration

8.0/10

RĂ€ckvidd

10.0/10

BekvÀmlighet

7.0/10

SĂ€kerhet

8.0/10

Pros

  • 70 kilometers rĂ€ckvidd
  • Punkteringsfria dĂ€ck
  • 3 hastighetslĂ€gen

Specifikationer

Maxhastighet

20 km/h

Motoreffekt

600 watt nominell (1200 watt max)

Batterityp

Litium

Batterikapacitet

48 Volt (13,5 Ah)

RĂ€ckvidd

70 km

Laddningstid

4-5 timmar

DĂ€mpning fram

DĂ€mpning bak

Vikt

19,1 kg

HopfÀllbar

Belysning fram

Belysning bak

Bromsar

Elektronisk

Hjul

10 tums punkteringsfria dÀck

VĂ„ra kriterier

NÀr vi bedömer elfordon utgÄr vi frÄn ett antal specifika kriterier. Först och frÀmst tittar vi pÄ anatomin, d.v.s. ramen, hjulen, motorn samt batteriet. DÀrefter ser vi över prisbilden och vilken garanti som medföljer köpet. Slutligen lÀgger vi ihop samlade kundrecensioner vilket sammantaget skapar vÄrt slutbetyg. 

Regler för elfordon

Det Àr viktigt att du vet alla regler och lagar betrÀffande el-scootrar i Sverige. LÀs dÀrför lagstiftningen noggrant hÀr.

Att tÀnka pÄ

Alla elfordon transporteras frÄn fabriken till leverantören och slutligen hem till dig. Under denna transportstrÀcka sker det mÄnga tryckförÀndringar i luften som pÄverkar dÀck och skivbromsar. Exempelvis levereras mÄnga el-scootrar med dÀcken pumpade till hÀlften, för att undvika punktering, och du mÄste pumpa dÀcken sjÀlv till ett specifikt lufttryck (PSI).

DÀrför ska du alltid hos ÄterförsÀljaren lÀsa vad som behövs göras innan första anvÀndningen.

Relaterade produkter

Denver SEL-10510

Maxhastighet: 30 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 350W
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 350W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 50 min
Motor: 350W

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 250W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 60 km
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

Rull Lowrider 250W

Maxhastighet: 18 km/h
Motor: 250W
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

BĂ€st fatscooter

Gardeney Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Nitrox Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 20 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Röd (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner