Unagi Model One E500

Nyhet
Unagi Model One E500

Unagi Model One E500

Prestanda

Motor: 500W
Räckvidd: 45 km
Maxhastighet: 27 km/h

Batteri

Batterityp: Litium
Laddningstid: 4-5 timmar
Batterikapacitet: 33.6 V (9 Ah)

Dämpning & Belysning

Dämpning (fram):

Dämpning (bak):

Belysning (fram):

Belysning (bak):

Övrigt

Vikt: 12 kg
Bromsar: Skivbroms
Däck: 7″
Hopfällbar:

Unagi E500

i samarbete med PriceRunner

Innehåll [ visa ]

Unagi Model One E500 test

Unagi Model One E500 är en enormt kvalitativ elscooter som vi förutspår kommer ta marknaden med storm. Skälen är många, men för det första är den utrustad med två st. 250 W-motorer i vardera hjul som tillsammans bidrar till en energieffektiv körning som minskar elkostnaderna. Därjämte är den konstruerad av likadant kolfiber (Toray från Japan) som Elon Musk använder i sina Space-X-raketer, och styret är gjort av magnesium som är mycket lättare än aluminium. Följaktligen är den lätt och en fröjd att bära med sig då den endast väger 12 kg.

Vidare är säkerheten på Unagi Model One E500 enormt bra. Anledningen är bland annat de elektroniska låsbromsarna som med omedelbar respons gör att du får ett säkert stopp på din körning. Dessutom är bromsarna tryckkänsliga som innebär att ju hårdare du bromsar desto mer abrupt blir stoppet. Ytterligare en fördel är att denna modell har en intuitiv friktionsbroms som gör att fotbromsen anpassas efter din körstil.

Fortsättningsvis behöver du aldrig mer oroa dig för att punktera däcken då Unagi Model One E500 är försedd med 7″ som är punkteringssäkra. Orsaken är att de är tillverkade av gummi och således slipper du oroa dig för att få punktering när du är på väg till ett viktigt möte. Dämpningen är alltså inbyggd i däcken då luftfickorna är fördelade över hela hjulet – en innovation i teknologin för elscooters.

 

Dubbla 250W-motorer

Unagi Model One E500 har en 250 watts motor i vardera hjul som tillsammans ger dig hela 500W motorkraft. Därtill är vridmomentet hela 32 newton som i vardagstermer innebär att den klarar att köra uppför backar med 15 graders lutning. Dessutom är motorerna framställda med hjälp av ovanliga jordartsmetallmagneter som övervakar värmen så motorn inte överhettas. Således är motorn specialdesignad för att användas för elscooterns effektivitet och livslängd. Skillnaden mellan den billigare varianten E250 och denna är de dubbla motorerna.

 

Likadant kolfiber som från Space-X-raketer

Ytterligare en anmärkningsvärd detalj är att Unagi Model One E500 använder sig av likadant kolfiber Space-X-raketerna. Därmed kan du vara säker på att materialet är det bästa och detta är även en av de primära faktorerna till varför kostnaden är så pass hög. Vidare är kompositen ansiotropisk, d.v.s. att alla fiber är placerade i lager efter lager som sammantaget bidrar till att elscootern blir så pass robust som denna modell de facto är.

 

LCD-display

På styret har Unagi Model One E500 försetts med en otroligt snygg LCD display varifrån du kan se nuvarande hastighet, batterinivå samt kvarvarande distans.

Unagi E500

Hopfällbar design

En av de unika detaljerna med denna elscooter utan sadel är att du kan fälla ihop den med ett klick, s k one-click system. Därmed går det superfort att fälla ihop den i jämförelse med en vanlig hopfällbar elscooter. Orsaken är att Unagi framtagit ett patenterat gångjärnssystem, tillverkat av rostfritt stål, som är en fröjd att använda.

 

Unagi Model One

 

Styre av magnesium

Unagi Model One E500 är den enda elscootern som har ett styre gjort av magnesium istället för aluminium. Anledningen är att magnesium är över 30% lättare än aluminium. Skillnaden är märkbar om du tidigare testat en elscooter utan detta fantastiska material. Således är denna otroligt lätt att bära och därmed en fröjd att ta med sig på resan.

Unagi E500 elscooter

 

Slutsats

Avslutningsvis är Unagi Model One E500 den bästa elscootern utan sadel som vi hittills testat. Dock finns det en nackdel som vi noterat, och det är att du inte kan koppla ihop elscootern med en app och på så vis kontrollera hur systemet mår invärtes. Notera dock att detta är den enda nackdelen vi kunde hitta. Utöver det som redan framgått av recensionen ovan har vi nedan skrivit en sammanfattning över det vi anser sticker ut mest.

 • Tyvärr ingen mobilapp att koppla ihop med
 • Parkera elscootern med kickstand
 • Motorn har ett inbyggt system för att undvika överhettning
 • Fälls ihop med ett klick
 • Klarar backar med 15° lutning
 • LED-strålkastare fram och bak
 • Överladdningsskydd av batteriet vilket förlänger livslängden
 • 3 st. körlägen
 • Automatiskt viloläge
 • 3-växlad
 • Byggd av magnesium och kolfiber
 • Finns i vit och svart design

Unagi Model One E500

9 999
9.6

Räckvidd

9.5/10

Bekvämlighet

9.3/10

Motor

9.6/10

Batteri

9.8/10

Värde

9.8/10

Pros

 • Teknisk briljans
 • Byggd av kolfiber
 • Styre av magnesium

Specifikationer

Maxhastighet

27 km/h

Motoreffekt

500W

Batterityp

Litium

Batterikapacitet

33.6 V (9 Ah)

Räckvidd

45 km

Laddningstid

4-5 timmar

Dämpning fram

Dämpning bak

Vikt

12 kg

Hopfällbar

Belysning fram

Belysning bak

Bromsar

Skivbroms

Hjul

7″

Våra kriterier

När vi bedömer elfordon utgår vi från ett antal specifika kriterier. Först och främst tittar vi på anatomin, d.v.s. ramen, hjulen, motorn samt batteriet. Därefter ser vi över prisbilden och vilken garanti som medföljer köpet. Slutligen lägger vi ihop samlade kundrecensioner vilket sammantaget skapar vårt slutbetyg. 

Regler för elfordon

Det är viktigt att du vet alla regler och lagar beträffande el-scootrar i Sverige. Läs därför lagstiftningen noggrant här.

Att tänka på

Alla elfordon transporteras från fabriken till leverantören och slutligen hem till dig. Under denna transportsträcka sker det många tryckförändringar i luften som påverkar däck och skivbromsar. Exempelvis levereras många el-scootrar med däcken pumpade till hälften, för att undvika punktering, och du måste pumpa däcken själv till ett specifikt lufttryck (PSI).

Därför ska du alltid hos återförsäljaren läsa vad som behövs göras innan första användningen.

Relaterade produkter

Denver SEL-10510

Maxhastighet: 30 km/h
Räckvidd: 30 km
Motor: 350W
Det finns inga erbjudanden för tillfället

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 350W

Maxhastighet: 20 km/h
Räckvidd: 50 min
Motor: 350W

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 250W

Maxhastighet: 20 km/h
Räckvidd: 60 km
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

Rull Lowrider 250W

Maxhastighet: 18 km/h
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

Bäst fatscooter

Gardeney Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
Räckvidd: 30 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Nitrox Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
Räckvidd: 20 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Röd (Rek. 5-14 år)

Maxhastighet: 15 km/h
Räckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 år)

Maxhastighet: 15 km/h
Räckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 år)

Maxhastighet: 15 km/h
Räckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner