Ninebot Zing E8

Barn 6-10 Ă„r
Ninebot Zing E8

Ninebot Zing E8

Prestanda

Motor: 130 W (nominell)
RĂ€ckvidd: 10 km
Maxhastighet: 14 km/h

Batteri

Batterityp: Litium
Laddningstid: 4 timmar
Batterikapacitet: 55,08 Wh

DĂ€mpning & Belysning

DĂ€mpning (fram):

DĂ€mpning (bak):

Belysning (fram):

Belysning (bak):

Övrigt

Vikt: 7,9 kg
Bromsar: Fotbroms + Regenerativ
DĂ€ck: Punkteringsfria
HopfÀllbar:

Segway-Ninebot Zing E8
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

InnehÄll [ visa ]

Ninebot Zing E8 test

Letar du efter den ultimata födelsedagspresenten till ditt barn sÄ Àr Ninebot Zing E8 en solklar kandidat. Anpassad för barn mellan 6-12 Är gör att denna elscooter för barn trollbinder de flesta barn efter endast nÄgra sekunders Äkning. Trots att det inte Àr den billigaste barnmodellen sÄ Àr priset rÀttfÀrdigat pÄ grund av dess kraftiga konstruktion och sÀkerhet. Tack vare flera olika bromsar, reflexer och körlÀgen Àr Zing E8 en tuff, sÀker och framförallt rolig elscooter. Dessutom Àr den nÀtt och lÀtt att bÀra. LÀs vÄrt test nedan för att se om denna lÀmpar sig för just ditt barn.

Se Àven:

DÀrför ska du vÀlja Ninebot Zing E8

Innan du köper Ninebot Zing E8 sÄ ska du vara medveten om nÄgra saker. För det första Àr ramen tillverkad aluminium vilket gör den vÀldigt slittÄlig. För det tredje Àr den lÀtt att bÀra med sig eller stuva in i bakluckan pÄ bilen. För det tredje finns det tre körlÀgen beroende pÄ barnets körstil. Men det finns Àven ett par nackdelar, dÀribland den dÄliga batteritiden samt dess förhÄllandevis dyra kostnad. Utöver nÀmnda faktorer har vi nedan listat de viktigaste sakerna du mÄste veta för att göra ett sÄ genomtÀnkt val som möjligt.

KörkÀnsla

NĂ€r man kör elscooter sĂ„ Ă€r det viktigt att det kĂ€nns mjukt, stabilt och tryggt nĂ€r man kör – i synnerhet om det Ă€r barn som ska Ă„ka. DĂ€rför Ă€r det betryggande att kunna sĂ€ga att Ninebot Zing E8 levererar pĂ„ samtliga fronter nĂ€r det kommer till körkĂ€nsla. Orsaken Ă€r delvis stötdĂ€mpningen pĂ„ framhjulet som gör det lĂ€ttare att köra uppför smala trottoarkanter och liknande. Men det beror Ă€ven pĂ„ elsparkcykelns konstruktion i allmĂ€nhet, dĂ€r den kraftfulla aluminiumramen definitivt adderar till stabiliteten vilket i sin tur gör den sĂ€krare att framföra.

Ninebot Zing E8 test

Styret

Ytterligare en positiv faktor med Ninebot Zing E8 Ă€r dess styre. Vanligtvis har billigare modeller ett styre med plasthandtag, men denna modellen har ett slitstarkt gummimaterial som gör att greppet blir vĂ€ldigt bra. Dessutom Ă€r det lĂ€tt att rengöra – nĂ„got som du som förĂ€lder kommer vara tacksam över pĂ„ lĂ„ng sikt. Dock saknar denna en LED-display pĂ„ styret dĂ€r du kan se mĂ€ngder av data, men Ă„ andra sidan sĂ„ gör det Ă„kningen mer sĂ€ker dĂ„ barnet inte kommer vara distraherad av nuvarande hastighet etc. SĂ„ledes Ă€r styret lĂ€tt att manövrera, utrustat med gummihandtag samt avsaknad av display för sĂ€kerhets skull.

Ram

Vi nÀmnde ovan att ramens stabilitet bidrar till den trygga körkÀnslan du fÄr nÀr du glider fram pÄ vÀgarna med Ninebot Zing E8. Men det Àr ocksÄ nÀmnvÀrt att ramen Àr tillverkad av samma material som NASA anvÀnder för sÀrskilda rymdsonder. DÀrmed kan du som förÀlder vila i tryggheten att ramen inte kommer gÄ sönder i första taget. Trots att materialet Àr kraftfullt sÄ Àr det inte tungt, för denna modell vÀger endast 7,9 kilo. DÀrmed Àr den superenkel att ta med sig pÄ semestern eller bÀra runt pÄ skolan.

Kvalitet

Hittills har vi hyllat körkĂ€nslan, styret och ramen – samtliga faktorer som bidrar till en övergripande kĂ€nsla av kvalitet. Och det Ă€r faktiskt sĂ„ att alla komponenter som Ninebot Zing E8 Ă€r tillverkat av, Ă€r gjorda med de bĂ€sta materialen du kan tĂ€nka dig. DĂ€rför Ă€r det inte ovĂ€ntat att den Ă€ndĂ„ kostar 3000 kronor – ett kostsamt pris för en elscooter för barn; men samtidigt Ă€r priset 100% rĂ€ttfĂ€rdigat pĂ„ grund av dess övergripande kvalitet. SĂ„ledes Ă€r detta en elsparkcykel som kommer hĂ„lla i flera Ă„r, till skillnad frĂ„n en billig modell som du hittar pĂ„ rea. DĂ€rmed Ă€r det en rimlig investering och helt klart vĂ€rt priset.

Vikt och belastning

PÄ grund av att Ninebot Zing E8 endast vÀger 7,9 kg sÄ Àr den lÀtt att ta med sig överallt. Faktum Àr att vÀldigt fÄ elscootrar för barn vÀger mindre Àn 10 kg, sÄ det Àr definitivt anmÀrkningsvÀrt att Segway lyckats tillverka en sÄ nÀtt kickbike trots att den Àr byggd av aluminium. Vidare tÄl den en belastning pÄ 50 kg vilket Àr fullt rimligt i.o.m. att denna modell Àr avsedd för barn mellan 6-12 Är.

HopfÀllbar

En av de absolut bĂ€sta sakerna med Ninebot Zing E8 Ă€r att den gĂ„r att fĂ€lla ihop. DĂ€rmed Ă€r den busenkel att stuva in i ett bagageutrymme för att medtaga till semestern eller sommarstugan. Vidare Ă€r den lĂ€tt att fĂ€lla ihop tack vare en mekanisk som gör att minimal kraft krĂ€vs för att fĂ€llmekanismen ska aktiveras. DĂ€refter fĂ€lls elscootern ihop och blir superkompakt. Detta innebĂ€r att du enkelt kan ta med flera scootrar samtidigt i bakluckan till bilen – nĂ„got som vi gjorde under vĂ„r semester i fjol.

recension Ninebot Zing E8

Hastighet och rÀckvidd

Att maxhastigheten pÄ Ninebot Zing E8 Àr 14 km/h kan till en början lÄta klent. Men orsaken till varför hastigheten Àr sÄ lÄg Àr givetvis att det Àr barn som ska köra, och dÄ mÄste sÀkerheten sÄklart komma först. DÀrför Àr det en bra sak att hastigheten inte fÄr barnen att bli alldeles för exalterade, för dÄ hade de förmodligen försökt öka detta ytterligare i en nedförsbacke. Dock sÄ Àr det fina i krÄksÄngen att du som förÀlder kan anpassa maxhastigheten genom att skifta mellan de 3 körlÀgena. PÄ sÄ vis kan du sitta lugnt hemma och vara trygg med att barnen inte slÄr nÄgra vÀrldsrekord pÄ bakgatan. Summa summarum Àr denna modell tillrÀckligt snabb för att det ska vara rofyllt för ditt barn, men inte sÄ pass snabbt att de blir nervösa av hastigheten.

Omdöme om Ninebot Zing E8

Avslutningsvis Àr Ninebot Zing E8 den bÀsta elscootern för barn mellan 6-12 Är. Det rÄder ingen tvekan om detta. I synnerhet nÀr man inkorporerar samtliga ovannÀmnda faktorer i bedömningen. DÀremot Àr det negativt att priset Àr sÄ pass högt. Ytterligare en nackdel Àr den undermÄliga batteritiden vilket gör att du mÄste ladda elsparkcykeln ganska ofta. DÀrtill saknar den starka lampor vilket gör den lite osÀker att köra i mörker. Förutom detta Àr det ett fröjdefullt elfordon vars körkÀnsla nÀstintill Àr magiskt skön. Dessutom Àr det betryggande att den har en elektrisk broms med omedelbar respons.

PÄ grund av detta ger vi Ninebot Zing E8 ett slutbetyg pÄ 4/5.

Ninebot Zing E8

8

Smidig

10.0/10

Acceleration

7.0/10

RĂ€ckvidd

6.5/10

BekvÀmlighet

8.5/10

SĂ€kerhet

8.0/10

Pros

  • HopfĂ€llbar
  • Punkteringsfria dĂ€ck
  • LĂ€tt och bĂ€rbar

Cons

  • DĂ„lig batteritid
  • Saknar belysning

Specifikationer

Maxhastighet

14 km/h

Motoreffekt

130 W (nominell)

Batterityp

Litium

Batterikapacitet

55,08 Wh

RĂ€ckvidd

10 km

Laddningstid

4 timmar

DĂ€mpning fram

DĂ€mpning bak

Vikt

7,9 kg

HopfÀllbar

Belysning fram

Belysning bak

Bromsar

Fotbroms + Regenerativ

Hjul

Punkteringsfria

VĂ„ra kriterier

NÀr vi bedömer elfordon utgÄr vi frÄn ett antal specifika kriterier. Först och frÀmst tittar vi pÄ anatomin, d.v.s. ramen, hjulen, motorn samt batteriet. DÀrefter ser vi över prisbilden och vilken garanti som medföljer köpet. Slutligen lÀgger vi ihop samlade kundrecensioner vilket sammantaget skapar vÄrt slutbetyg. 

Regler för elfordon

Det Àr viktigt att du vet alla regler och lagar betrÀffande el-scootrar i Sverige. LÀs dÀrför lagstiftningen noggrant hÀr.

Att tÀnka pÄ

Alla elfordon transporteras frÄn fabriken till leverantören och slutligen hem till dig. Under denna transportstrÀcka sker det mÄnga tryckförÀndringar i luften som pÄverkar dÀck och skivbromsar. Exempelvis levereras mÄnga el-scootrar med dÀcken pumpade till hÀlften, för att undvika punktering, och du mÄste pumpa dÀcken sjÀlv till ett specifikt lufttryck (PSI).

DÀrför ska du alltid hos ÄterförsÀljaren lÀsa vad som behövs göras innan första anvÀndningen.

Relaterade produkter

Denver SEL-10510

Maxhastighet: 30 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 350W
Det finns inga erbjudanden för tillfÀllet

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 350W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 50 min
Motor: 350W

i samarbete med PriceRunner

Impulse Electric Scooter 250W

Maxhastighet: 20 km/h
RĂ€ckvidd: 60 km
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

Rull Lowrider 250W

Maxhastighet: 18 km/h
Motor: 250W

i samarbete med PriceRunner

BĂ€st fatscooter

Gardeney Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 30 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Nitrox Fatbike

Maxhastighet: 45 km/h
RĂ€ckvidd: 20 km
Motor: 1500W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Röd (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner

Rull 200W Grön (Rek. 5-14 Är)

Maxhastighet: 15 km/h
RĂ€ckvidd: 45 min
Motor: 200W

i samarbete med PriceRunner